19 infants continuen ingressats amb afectació neurològica per enterovirus

Des de divendres passat no s'ha notificat cap cas nou per enterovirus tot i que les urgències pediàtriques als hospitals catalans van augmentar entre un 30 i un 50% el cap de setmana

Redacció
 
 
 
Els primers casos van ser registrats a Vall d'Hebron, al febrer. / SANDRA LÁZARO

Els primers casos van ser registrats a Vall d'Hebron, al febrer. / SANDRA LÁZARO

Segons ha informat el Departament de Salut aquest dimarts 19 infants continuen ingressats amb afectació neurològica a diferents hospitals de Catalunya per l’enterovirus, un gènere de virus que inclou més de 100 serotips diferents i que són comuns en la població infantil. Dels ingressats, quatre es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Des del primer cas detectat al febrer fins ara s’han registrat fins a 60 casos, la gran majoria dels quals “evolucionen favorablement” segons la Conselleria. Com ja va informar diumenge Salut, de moment des de divendres passat no s’ha confirmat cap nou cas però tampoc no es descarta que pugui haver-ne més.

D’altra banda, des de dimecres passat -quan l’alerta ja s’havia fet pública- i fins aquest dimarts al matí s’han comptabilitzat fins a 834 trucades al telèfon 061, a CatSalut Respon, per consultes relacionades amb l’enterovirus. Les peticions més habituals són sobre la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d’aquesta tipologia de virus. Durant el cap de setmana les urgències pediàtriques als hospitals catalans van augmentar entre un 30 i un 50%.

En qualsevol cas Salut insisteix a recordar que es reforcin les mesures higièniques com rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús en cas d’esternut, o bé amb la part interna del colze però mai amb les mans, ja que és la via de contagi de virus a d’altres persones. Respecte a acudir al pediatre, Salut recomana fer-ho quan els nens presentin els símptomes que
s’associen a l’afectació neurològica en el context de la infecció: tremolors, sacsejades, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada, generalment acompanyat de febre.

Amb tot, majoritàriament els enterovirus produeixen quadres lleus i autolimitats i la simptomatologia inclou febre, secreció nasal, esternuts, tos, erupcions a la pell, butllofes a la boca i/o malestar general i dolors musculars. En aquests casos concrets però s’han observat quadres neurològics.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*