L’Agència de Salut Pública de Barcelona registra un brot d’hepatitis A amb 42 casos

El virus es transmet per la ingestió d'aliments o begudes contaminats o per contacte directe amb una persona infectada

Redacció
 
 
 

Segons informa l’Agència de Salut Pública de Barcelona un nou brot d’hepatitis A a la ciutat afecta de moment 42 residents. Fonts de l’ASPB, que és l’organisme que gestiona el brot, indiquen que cal situar-lo en el context espanyol ja que altres grans ciutats estan veien també un augment de diagnòstics per aquest tipus d’hepatitis. Les mateixes fonts indiquen que els diagnòstics s’estan veient sobretot en homes joves que fan pràctiques sexuals de risc. En aquest sentit recomanen que es vacunin del Virus de l’Hepatitis A.

El VHA afecta el fetge provocant hepatitis agudes i es pot presentar amb signes com ara malestar general, pèrdua de gana, nàusees, dolor abdominal, diarrees i coloració groga de la pell. Segons informació recollida per l’OMS, el virus es transmet per la ingestió d’aliments o begudes contaminats o per contacte directe amb una persona infectada pel virus.

En aquest sentit, a banda de la vacunació, entre els consells que fa l’ASPB per evitar la transmissió hi ha extremar les mesures higièniques per tal d’evitar la transmissió en els contactes íntims (convivents o sexuals) d’un afectat, especialment durant les 2 setmanes des de l’inici dels símptomes. Aquestes mesures inclouen el rentat de mans freqüent i acurat però també altres com rentar separadament els estris de menjar que fa servir la persona infectada, així com ara la roba de llit.

Gairebé tots els pacients amb hepatitis A es recuperen totalment i adquireixen immunitat de per vida. No obstant això, una proporció molt petita de casos poden morir d’hepatitis fulminant.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*