Carmen Montón serà la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social

La consellera de la Generalitat Valenciana formarà part del Gobierno de Pedro Sánchez

eldiario.es
 
 
 
La nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón / Corts Valencianes

La nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón / Corts Valencianes

Carmen Montón serà la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social del Govern de Pedro Sánchez. L’actual consellera valenciana de Sanitat ha acceptat l’oferta del president del Govern. El nomenament serà efectiu el dijous amb la presa de possessió. Per al càrrec que ocuparà Montón sonava el nom de l’exconseller basc de Salut Rafael Bengoa.

La consellera valenciana ha fet efectiva la recuperació de l’hospital d’Alzira per al sector públic. Aquest hospital és el paradigma de la privatització del PP: Eduardo Zaplana –avui empresonat– va privatitzar el centre que més tard va haver de ser rescatat. Sánchez va aprofitar que el Govern de Ximo Puig va complir amb la seva promesa (reflectida en el Pacte del Botànic del govern en coalició amb Compromís) per celebrar un acte a Alzira en el qual va celebrar la recuperació de l’hospital per a la sanitat pública.

Montón va formar part de l’Executiva de Sánchez durant el seu primer mandat al capdavant del PSOE com a responsable d’Igualtat. Montón es va mantenir fidel a Sánchez quan 17 membres d’aquesta direcció van dimitir per forçar la seva sortida del lideratge. Entre els dimissionaris es trobava el president valencià, Ximo Puig. La relació entre la consellera i el president es va refredar llavors, tot i que Montón es va mantenir al marge durant la batalla interna en la qual Sánchez es va imposar a Susana Díaz i Patxi López.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*