Catalunya s’adhereix avui a la campanya global Nursing Now amb Barbara Stilwell

L'acte d'adhesió a la campanya, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional de Professionals de la Infermeria, junt amb el Burdett Trust for Nursing del Regne Unit, comptarà amb la presència de la seva directora Barbara Stilwell. L'objectiu principal de Nursing Now és "posicionar la professió infermera allà on ha d’estar i apoderar les infermeres per liderar els reptes de salut "

Redacció
 
 
 
Infermera de l'Hospital de Mollet acompanya a persona atesa /  Banc d'Imatges Infermeres Flickr CC

Infermera de l'Hospital de Mollet acompanya a persona atesa / Banc d'Imatges Infermeres Flickr CC

Avui a les 16.00h la consellera de Salut Alba Vergés inaugurarà l’acte d’adhesió a la campanya “Nursing Now” que es delebrarà a l’Espai Francesca Bonnemaison, al centre de Barcelona. Aquesta campanya que avui s’inicia a tot Catalunya  s’allargarà fins el 2020. La iniciativa l’ha impulsada l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional de Professionals de la Infermeria, junt amb el Burdett Trust for Nursing del Regne Unit. Des de Salut defensen que els objectius de “Nursing Now” s’alineen amb les iniciatives del Departament per millorar la salut de la població i potenciar l’excel·lència en infermeria.

Aprofitant la presentació a Catalunya de la campanya global Nursing Now impulsada pel Consell Internacional d’Infermeres i l’Organització Mundial de la Salut, la infermera, investigadora i acadèmica britànica i també Directora Executiva de la campanya, Barbara Stilwell visitarà Barcelona els propers dies 14 i 15 de febrer. Amb la seva presència s’explicarà l’objectiu de la campanya que és, entre d’altres, posicionar la professió infermera allà on ha d’estar i apoderar les infermeres per liderar els reptes de salut del segle XXI. També pretén impulsar l’excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.

En aquesta mateixa línia, Stilwell ha treballat internacionalment en gestió de recursos humans de professionals de salut, primer des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Ginebra i després a l’organització sense ànim de lucre IntraHealth Internacional als Estats Units. S’ha centrat en el tema de la migració i des d’aquí va negociar amb els diferents ministeris de salut sobre estratègies per abordar la migració dels treballadors de la salut. Se li reconeix un paper molt important en la tasca per introduir el rol de la infermera especialista al país. A més, el 2008, la publicació UK’s Nursing Times la va nomenar entre les 20 infermeres més influents dels últims 60 anys.

Nursing Now, com també defensa Stilwell, posa de manifest que les infermeres són el centre de la majoria dels sistemes de salut desenvolupant un paper crucial en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties. Defensa que en tractar-se dels professionals de la salut més propers a la comunitat, esdevenen actors fonamentals en el desenvolupament de nous models de cures i sostenen els esforços a escala local per promoure la salut i prevenir la malaltia.

Aquesta campanya parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 ‘Triple Impact– how developing nursing will improve health, promote gender equality and support economic growth’. En l’informe es descriu el triple impacte de la Infermeria en els sistemes de salut i a partir d’evidència científica mostren que, apostar per la Infermeria, produeix un impacte directe en la salut de la població, promou l’equitat de gènere i té un impacte econòmic directe en la sostenibilitat dels sistemes de salut.

La campanya centra els reptes en el fet que les infermeres són aproximadament la meitat del total de treballadors sanitaris del món i que hi ha múltiples factors que no afavoreixen el seu ple desenvolupament professional com ara la pressió assistencial, els entorns de pràctica poc gratificants i les barreres organitzacionals. També destaca que sovint les professionals estan infra valorades i la seva contribució, subestimada. Per exemple, en el no reconeixement de la formació i l’especialització. A més a més, també posa en evidència un càlcul: falten nou milions més d’infermeres al món.

Per solucionar part d’aquests problemes, Nursing Now aposta per fer un seguit de recomanacions per afavorir el desenvolupament competencial ple de les infermeres. Aquí inclourien appoderar les infermeres i afavorir el seu lideratge, millorar les condicions laborals i les ràtios de les infermeres o invertir en millorar la formació, la investigació i el desenvolupament professional de les infermeres. També promoure la presència d’infermeres en llocs de presa de decisions i fer-les partícips en les polítiques de salut per assegurar polítiques basades en l’evidència sobre on i com pot tenir major impacte la infermeria en la salut de la població.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*