El COIB es queixa a RTVE per sexualitzar les infermeres en un dels seus programes

Exigeixen una disculpa pública i retirar el programa del web per evitar "els estereotips anacrònics i respectar la imatge pública d'aquesta professió"

Redacció
 
 
 
El COIB envia una queixa a RTVE per l'ús d'una imatge masclista i sexualitzada de les infermeres / COIB

El COIB envia una queixa a RTVE per l'ús d'una imatge masclista i sexualitzada de les infermeres / COIB

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s’ha posicionat en contra de la imatge sexualitzada d’unes infermeres en el programa de “Telepasión. El Musical” que va emetre RTVE el 24 de desembre a la nit. Davant d’això, el COIB ha enviat una queixa al Defensor de l’Espectador de RTVE, Ángel Nodal, on han exposat els fets i els diferents criteris d’autorregulació de l’ens públics que es consideren vulnerats en l’emissió.

A la carta, s’exposa que tot i tractar-se d’un programa d’entreteniment, «no es pot tolerar que un cop més es representi a les infermeres sota una mirada masclista, sexualitzada i desprovista de tot allò que ens defineix com a professió». Així, denuncien que es mostri a les infermeres, en el seu àmbit de treball, amb una imatge sexualitzada i sesgada.

«No atenem a les persones lleugeres de roba», explica la carta, « i, aprofitem per aclarir per a futures ocasions, no portem capa ni còfia. La nostra roba de treball és la mateixa que la resta de professionals de la salut i de ben segur que la coneixen.  Evitar els estereotips anacrònics i respectar la imatge pública d’aquesta professió per evitar la ridiculització de milers d’infermeres és, al nostre entendre, una obligació moral ineludible des de qualsevol mitjà de comunicació, especialment greu en el cas d’una televisió pública».

A l’escrit denuncien el que consideren un insult per a tot el col·lectiu que representa més de 50.000 persones a tot Catalunya. Aclareixen també que “la Infermeria és una professió amb formació universitària, que es forma, fa recerca i contribueix a avançar en el benestar de les persones”.

La carta acaba amb la demanda per part del president del COIB, Albert Tort Sisó, de la retirada del programa de l’espai A la Carta del web de RTVE i amb unes disculpes públiques.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*