El CoMB denuncia un acte que dubta sobre la feina dels metges contra el càncer

El Col·legi de Metges alerta del risc que les pseudociències suposen per a la salut, donat que sovint generen falses expectatives i poden impedir que els pacients rebin el tractament adequat

Redacció
 
 
 
Imatge de la presentació del document

Imatge de la presentació del document "El malalt amb càncer. Els tractaments oncològics i pal·liatius i les teràpies sense evidència científica i pseudociències", el juny passat / CoMB

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) denuncia un acte que assegura que “posa en dubte, de manera explícita, el paper dels metges a l’hora d’informar de manera veraç sobre el càncer als pacients i als ciutadans en general”. L’acte es celebrarà el proper 13 de gener sota el nom “Un món sense càncer. El què el teu metge no t’està explicant” i està removent diferents comptes a les xarxes socials. Més enllà del CoMB, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) també ha opinat que a l’acte li manca tota evidència científica i ha demanat que “cap pacient es deixi enganyar per aquestes persones”.

Davant d’això, a més de plantejar la prohibició de l’acte, el CoMB ha posat els fets en coneixement del Departament de Salut, com ha explicat Jaume Padrós, president del Col·legi, a Rac1, “per determinar si els continguts de l’acte poden ser un atemptat contra la salut pública”. A més, no neguen que puguin emprendre altres accions.

En un comunicat que han fet públic a través de la seva pàgina web, el CoMB recorda que “el metge és l’únic professional amb formació, coneixements i competència per diagnosticar una malaltia i indicar-ne el tractament més adequat”. A més a més, també ha aprofitat per recordar que, pel què fa a les pseudociències, mai han dubtat en “perseguir i denunciar metges i no metges a través de processos que han derivat en condemnes judicials o administratives”.

En aquest sentit, durant el juny passat, el Col·legi va presentar un document elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), amb la col·laboració de la Societat Catalano-Balear d’Oncologia Mèdica i la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives on s’alertava del risc que les teràpies alternatives i les pseudociències sense cap evidència clínica ni científica suposen per a la salut.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*