Comín es compromet a fer reunions periòdiques amb la Marea Blanca de Catalunya

L’objectiu d’aquestes trobades serà tractar situacions concretes de la sanitat, com ara les llistes d’espera, la reorganització de l’atenció primària, les urgències i les visites amb els especialistes

Sònia Calvó
 
 
 
Conseller de Salut, Toni Comín / SANDRA LÁZARO

Conseller de Salut, Toni Comín / SANDRA LÁZARO

El conseller de Salut, Toni Comín, s’ha reunit amb la Marea Blanca de Catalunya i s’ha compromès a fer un calendari de reunions periòdiques entre el Departament de Salut i la plataforma. L’objectiu d’aquestes trobades serà tractar situacions concretes de la sanitat, com ara les llistes d’espera, la reorganització de l’atenció primària, les urgències i les visites amb els especialistes.

A la reunió, que va durar tres hores, es va acordar fer un calendari de reunions però encara no es coneix quan serà la primera trobada. Des de la plataforma van exposar a Comín “la situació de precarització dels treballadors sanitaris i el col·lapse de les urgències” que es viu als hospitals catalans, explica la seva portaveu, Trinitat Cuesta.

Des de la Marea Blanca de Catalunya admeten la bona predisposició del conseller per impulsar mesures de millora de la situació actual, però es queixen que addueix al fet que cal abordar el Pla Nacional d’Urgències “sense pressa”. És per això que, segons Comín, no es pot solucionar la situació del col·lapse d’urgències immediatament.

La portaveu de la plataforma, en declaracions a aquest mitjà, ha explicat que a la reunió hi havia un representant del grup QuirónSalud que assegura que el grup viu un augment del nombre de llits. Davant d’això, la plataforma denuncia que la sanitat privada està “augmentant el nivell de productivitat a costa del col·lapse de la pública”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*