Deu transplantaments en 24 hores: nou rècord a l’Hospital Vall d’Hebron

Des de la posada en marxa del programa l'any 1976, professionals del Vall d'Hebron han realitzat gairebé 23.000 transplantaments d'òrgans i teixits.

Redacció
 
 
 
Imatge durant un transplantament a Vall d'Hebron.  / Hospital Vall d'Hebron

Imatge durant un transplantament a Vall d'Hebron. / Hospital Vall d'Hebron

L’Hospital Vall d’Hebron ha fet públic aquest dimecres un nou rècord: deu transplantaments d’òrgan en només 24 hores. Les operacions, que van fer-se a nou persones receptores, van tenir lloc el mes de novembre passat i suposen una xifra rècord en el programa de transplantaments del centre. Segons ha detallat l’hospital, dels deu transplantaments quatre van ser pediàtrics -dos de ronyó, un de fetge i un de cor- i els receptors eren menors de 4 anys mentre que la resta eren adults -dos de fetge, dos de ronyó i un bipulmonar-. En total van haver de mobilitzar-se més de 200 professionals.

La doctora Teresa Pont, coordinadora de Programes de Donació i Trasplantament de l’hospital, ha destacat el fet que quatre dels transplantaments en qüestió de poques hores fossin a infants de molt curta edat. “És una situació complexa, sobretot si es té en compte l’edat, alguns només tenen dos anys”, ha dit.  De fet, un dels transplantaments més complexos realitzats ha estat el de cor pediàtric.

El centre ha atribuit la fita al fet que el programa de transplantaments acumula una experiència de quaranta anys i ha detallat el procés seguit des de la trucada de l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT) informant de la disponibilitat d’un òrgan viable per un dels pacients en llista d’espera del centre. Avui els nou pacients que van rebre un òrgan – tots ells presentaven una malaltia terminal de l’òrgan afectat- es recuperen satisfactòriament de les intervencions.  D

es de la posada en marxa del programa l’any 1976, professionals del Vall d’Hebron han realitzat gairebé 23.000 transplantaments d’òrgans i teixits. A més d’aquesta darrera fita, el centre també ha estat el primer de l’Estat a realitzar-ne un hepàtic infantil, és pioner en el de cara, amb dues intervencions realitzades amb èxit, i va ser el primer a fer 6 pediàtrics en només 24 hores l’estiu del 2015.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*