El Govern engega la recuperació de la sanitat universal

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, compareix després de la reunió del Consell de Ministres i en la revetlla de l'arribada de l'Aquarius: "S'ha fet com a anellada i símbol perquè Europa prengui cartes en l'assumpte: som Europa"

Irene Castro
 
 
Un membre de Jo Sí Sanitat Universal reparteix informació. / BLANCA BLAY

Un membre de Jo Sí Sanitat Universal reparteix informació. / BLANCA BLAY

El Govern vol recuperar la sanitat universal. La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha anunciat en la roda de premsa del Consell de Ministres que l’Executiu comença a treballar ja en la marxa enrere de la legislació del PP que limitava l’accés als serveis sanitaris a persones estrangeres i migrants.

Per a això, haurà de revertir-se la legislació dels anteriors governs i iniciar-se el diàleg amb les Comunitats Autònomes, que són les que tenen transferides les competències de sanitat: “Puc aventurar que una vegada que tinguem el reial decret per substituir el de 2012, no hi haurà cap comunitat autònoma que no ho compleixi. Ja hi havia comunitats que no complien el decret i que estaven molt incòmodes amb ell. M’atreveixo a pensar que serà complet en tots els seus termes”.

El Govern espera un treball de camp amb les comunitats autònomes i els departaments als quals afecta la decisió de sis setmanes. A continuació, el reial decret que anul·larà el que va deixar a les persones immigrants sense sanitat s’aprovarà en el Consell de Ministres i en un termini de 30 dies haurà de ser convalidat al Congrés.

Celaá ha assegurat que aquesta és la primera mesura de l'”agenda social” que pretén dur a terme Pedro Sánchez. A continuació, ha anunciat que el Tresor atorgarà uns préstecs de 7.500 milions d’euros per poder fer front a les nòmines ordinàries dels pensionistes i a la paga extra del mes de juny.

És un article de eldiario.es

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*