El Mar PS, possiblement l’ETT més gran de Catalunya, penalitza a les treballadores que pateixen una malaltia oncològica

Una empresa pública, com és el consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, nega el reconeixement d'antiguitat a una treballadora que duia 7 anys fent suplències

Xavi Tarragón
 
 
 

El màxim òrgan de govern del consorci Mar Parc de Salut de Barcelona està conformat en un 40% per l’Ajuntament de Barcelona i en un 60% per la Generalitat de Catalunya. És a dir, és 100% públic. Ara bé, el seu funcionament intern, la seva gestió intenta assemblar-se cada vegada més a una empresa privada. La seva Autonomia de Gestió, diuen ells, els permet ignorar Decrets Llei que no siguin normativa bàsica estatal. Així doncs, un Decret Llei com per exemple el 4/2017, que reconeix millores en el pagament de certes IT comunes fins a completar el 100% del sou en el sector públic, l’empresa defensa que no ens és d’aplicació directa a pesar que hagi quedat clar que som una empresa 100% pública. Evidentment totes aquelles normes o decrets contra els interessos de les treballadores, sí que s’han anat considerant d’aplicació directa. Vés tu quina cosa!

Fins a la denúncia interposada per CGT-CATAC-CTS/IAC perquè ens fos reconeguda l’antiguitat a totes les treballadores des del primer contracte amb l’empresa, aquesta, solament reconeixia antiguitat a partir d’aconseguir un contracte estable d’interinitat. Per trobar-te amb un d’aquests, poden passar des de 3 fins a 15 anys amb contractes eventuals encadenats. Sí, sí 15 anys. Unes 500 treballadores regulars amb contractes eventuals durant anys. 125.000 jornades anuals treballades per eventuals. Més de 15.000 contractes anuals. Tot això ja suposa una irregularitat flagrant. Doncs el cas que ens ocupa és el d’una treballadora, Ana López (nom fictici), que portava 7 anys de suplències i va tenir la desgràcia de contreure una malaltia oncològica, pel que va veure interrompuda la seva continuïtat amb l’empresa quan va finalitzar el contracte temporal signat en aquell moment.

Dèiem que després de la nostra denúncia l’empresa es va veure obligada a canviar el criteri a l’hora de reconèixer triennis. Això si, prèvia ‘negociació’ amb la resta de sindicats. La nostra coalició defensava que el temps necessari per trencar el vincle entre treballador i empresa, perdent així l’antiguitat, com a mínim, molt mínim, havia de ser de 6 mesos, ja que hi ha jurisprudència que parla inclús de dos anys. Doncs la ‘negociació’ va acordar que només amb 90 dies ja es trencava aquest vincle. Nosaltres també defensàvem que tots els supòsits en els que es reconeixia que s’havia de completar la prestació per IT fins el 100% (Hospitalització, processos oncològics, Intervencions quirúrgiques) tampoc podien trencar vincle empresa-treballador. Finalment només es va aconseguir que es contemplessin els casos d’embarassades. Evidentment no podíem signar un conveni que vulnera drets, per nosaltres, fonamentals per les treballadores.

Ens trobem doncs que aquesta empresa pública, nega el reconeixement d’antiguitat a una treballadora que duia 7 anys fent suplències. “S’ajusta als criteris pactats a conveni” ens diu Direcció. Conveni acordat amb la resta de Sindicats (SATSE, Metges de Catalunya, API, CCOO i UGT) no pas amb el nostre. Suposem que no tindran res a veure, però criden l’atenció les més de 8000 hores sindicals regalades per l’empresa a UGT, CCOO i SATSE. De Metges de Catalunya no esperem gaire, només van a la seva. De fet ens consta que a la propera negociació de Conveni, faran una ofensiva important per aconseguir d’una vegada Conveni Propi de Metges, diferent al de la resta de treballadores. És a dir, diners primer per el seu col·lectiu i les molles que quedin que se les reparteixin la resta. Suposem però que no trobaran el suport de cap de les altres seccions sindicals, UGT, SATSE i API. CCOO ja ens ha confirmat que no.

Sobta que a una empresa pública on hi ha un comandament per cada 11 treballadores, on tenim 9 directius que superen els 100.000€ anuals de salari, 11 més que superen els 60.000, on es regalen (que ens constin, probablement més) 8000 hores irregulars a certs sindicats… s’utilitzi com excusa que no hi ha diners per assumir la despesa de casos com el de l’Ana. Més encara quan el Consorci ha tingut aquest any un superàvit de més de 2 Milions d’ Euros. El reconeixement de dos triennis d’una infermera suposen uns 72€ mensuals, una quantitat realment ridícula, més encara, comparada amb les xifres anteriors. Es pot arribar a pensar que al Parc Salut Mar només hi ha diners en funció de qui sigui el destinatari. Lleig a qualsevol lloc, intolerable a una empresa pública.

Xavi Tarragón
Sobre Xavi Tarragón

Membre de La PAICAM. Auxiliar d'Infermeria al Servei de Cirugia Vascular de l'Hospital del Mar. Delegat Sindical de CATAC-CTS/IAC al Parc de Salut Mar. "Quincemayista". El 15M ho ha canviat tot. També a mi. Ara treballant amb CATAC-CTS/IAC per una Sanitat (100% pública) un Conveni Contacte: Twitter | Més articles

1 Comentari en El Mar PS, possiblement l’ETT més gran de Catalunya, penalitza a les treballadores que pateixen una malaltia oncològica

  1. Roger BERNAT LANDONI // 04/05/2018 en 19:12 // Respon

    Xavier Tarragona, excelent escrit.Descriu un escenari de expoli dels recursos i drets públics amb una gamma de grisos i opacitats difícils de creure, si no fos que durant els meus 40 anys de metge no el hagués vist créixer personalment. Ara tot sembla legal i habitual (que no normal). Que el Gerent del Mar encaixi més diners que cap altre “públic”, inclosos de hospitals públics com Vall d’Hebrón o Bellvitge, fa pensar en que la combinacions com les del H del Mar tenen “gangrena gerencial” no tan pública com vol semblar.
    Roger

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*