El Taulí estudia llogar espais a un centre privat per deixar de derivar-hi pacients

Salut es va comprometre a posar fi a les derivacions de l’hospital de Sabadell a la Clínica del Vallès i ara els ha encarregat estudiar formules per absorbir l’activitat. Entre elles obriran 54 llits nous, segons informen els treballadors del centre

Caralp Mariné
 
 
 
Entrada de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell / © SANDRA LÁZARO

Entrada de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell / © SANDRA LÁZARO

El CatSalut ha encarregat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell que estudiï de quina forma pot absorbir tota l’activitat que fins ara es derivava a la Clínica del Vallès, centre privat propietat de Quirónsalud, segons els treballadors del centre de Sabadell. El passat 22 de febrer el conseller de Salut Toni Comín va anunciar que aquesta Clínica, així com també l’Hospital General de Catalunya, propietat de la mateixa empresa, quedarien fora de la xarxa d’utilització pública i per tant no es tornarien a firmar els contractes amb aquests centres.

Tot i així, en aquell moment el conseller no va especificar de quina forma es donaria sortida a tota aquesta activitat que es deriva, sobretot intervencions quirúrgiques i quan l’hospital de Sabadell és ple, també hospitalitzacions.

Segons ha informat el comitè d’empresa del Taulí a El Diari de la Sanitat, la directora executiva del centre, Cristina Carod, ha informat aquesta setmana als treballadors de l’hospital de què s’està estudiant la possibilitat de llogar espais de la Clínica del Vallès, quiròfans i alguna planta per ingressos.

Segons els treballadors, quan el CatSalut va decidir rescindir el contracte amb la Clínica del Vallès i l’Hospital General de Catalunya, el Taulí va elaborar un pla per ampliar la capacitat del centre. Carod va informar als treballadors que obriran abans de setembre 54 llits nous, que segons ells poden donar sortida a allò que es deriva a la Clínica privada però no al col·lapse conjuntural que pateix el centre.

Carod també els va explicar que quan van presentar aquest pla, el CatSalut els va demanar que estudiessin també la possibilitat de llogar espais de la Clínica del Vallès. “Què passarà amb els treballadors? Se’n contractaran de nous? Ens enviaran? O contractaran els que treballen allí?” es pregunten des del comitè.

Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb el Departament de Salut per demanar-li la seva versió. Fonts del Departament asseguren que respecte les negociacions no comentaran res fins que no hi hagi una proposta tancada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*