Infermera Virtual

L’app 'Infermera virtual' ens posa a l’abast de la mà el que ens cal saber per prendre decisions sobre la nostra salut.

Glòria Jodar
 
 
 

Infermera virtual és un espai virtual de coneixement i interrelació amb els usuaris, que des de l’any 2005 el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona treballa i desenvolupa amb la intenció que esdevingui un actiu de salut que potenciï la capacitat de les persones, famílies i comunitats en el manteniment i benestar de la seva salut. És un instrument de treball per la promoció i l’educació per la salut a l’abast de tothom: Usuaris, i professionals del sector salut, educatiu i social que ajuda a trobar respostes orientades a prendre decisions que facilitin viure d’una manera saludable.

Durant aquest mes de març Infermera Virtual ha llançat la seva aplicació per dispositius mòbils. Un pas clau per consolidar-se com a plataforma de consulta habitual dels professionals de la salut. L’App, gratuïta i disponible per iOS i Android, neix amb la voluntat de facilitar a les infermeres i d’altres professionals de salut la prescripció de consells i la informació a les persones que atenen. Gràcies als centenars de recursos informatius elaborats a partir del coneixement infermer, l’aplicació permet facilitar a l’usuari pautes, consells i informació general sobre diferents situacions i problemes de salut del dia a dia, que els ajuden a prendre decisions informades sobre la seva salut. Aquest contingut té la garantia i el rigor del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Barcelona. De fet, la plataforma Infermera Virtual és un dels portals web referents a Espanya segons rankings especialitzats del sector.

«L’aplicació és un pas natural pel projecte», explica Marc Fortes, coordinador de l’Infermera virtual. «Disposar d’aquests continguts, consells i recursos al mòbil és un canvi en la manera en què les infermeres podem relacionar-nos amb les persones a les qual atenem», «ara és el moment d’anar més enllà de la prescripció verbal, tenim la possibilitat de facilitar informació contrastada i orientada perquè les persones participin de les decisions sobre la seva salut a través de les noves tecnologies».

L’aplicació permet l’accés als continguts d’Infermera virtual en els seus diferents suports, com consells, infografies o vídeos, entre d’altres. Materials que permeten compartir de forma amena i ràpida el coneixement infermer sobre cadascuna de les situacions de salut. Tots aquests continguts es converteixen en enllaços de salut que permeten als professionals de salut prescriure aquesta informació via email directament a les persones que atén, o compartir-ho a través de les xarxes socials.

Destaca del menú de l’aplicació l’accés, a través de ‘Cuida la teva salut’ als més de 110 tutorials dirigits a resoldre dubtes i tenir més informació sobre problemes de salut, estils de vida saludables, situacions de vida i aspectes vinculats a les diferents etapes del cicle vital. Entrant a ‘Fitxes’ les infermeres i tots els professionals de la salut poden accedir a les fitxes completes realitzades per infermeres i d’altres autores expertes. Els professionals disposen també d’un accés directe de consulta sobre estructura i funció del cos humà.

En resum, l’app d’Infermera virtual ens posa a l’abast de la mà el que ens cal saber per prendre decisions sobre la nostra salut.

Glòria Jodar
Sobre Glòria Jodar

Diplomada en Infermeria. Doctora en Ciències Infermeres. Ha treballat com a Coordinadora de Processos de Infermeria de l’ICS, com a Directora del Pla d’innovació d’Atenció Primària i Salut Comunitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. És autora de publicacions en revistes científiques, revistes d’associacions i d’altres entitats, i és autora de capítols de varis llibres. Es membre del Think Tank Bsalut (www.bsalut.net), editora de la “Revista de Innovación y Sanidad Integrada”, RISAI, disponible a www.risai.org i alhora editora del “Butlletí d’Innovació i Gestió Sanitària”, BIGS, disponible a www.bigs.es. Actualment ocupa el càrrec de Directora de l’EAP Sant Andreu de la Barca, responsabilitat que compagina amb la Vicepresidència del Col·legi Oficial d’infermeres i Infermers de Barcelona. Contacte: Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*