Un informe de l’EMA situa Barcelona entre les “dues o tres millors” candidates segons Comín

El Conseller troba que la rival més difícil pot ser Amsterdam tot i que aquesta no té encara edifici definitiu

Redacció
 
 
 
Foto d'arxiu: La ministra de Sanitat Dolors Montserrat amb Jaume Collboni i el secretari general del departament de Salut davant la Torre Glòries, il·luminada per l'EMA / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Foto d'arxiu: La ministra de Sanitat Dolors Montserrat amb Jaume Collboni i el secretari general del departament de Salut davant la Torre Glòries, il·luminada per l'EMA / AJUNTAMENT DE BARCELONA

En declaracions, Antoni Comín, conseller de Salut, ha revelat que l’Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès), està situada entre una de les dues o tres millors candidatures. La “rival més difícil”, segons Comín, és Amsterdam, tot i que creu que Barcelona la supera per ja tenir una seu assignada que seria la Torre Glòries, l’antiga seu d’Agbar. En aquestes mateixes declaracions, Comín ha explicat que la decisió de posposar la presentació pública de la candidatura a Brussel·les va ser consensuada entre les tres administracions (la Generalitat, el govern espanyol i l’Ajuntament de Barcelona) perquè totes tres van entendre que era “més adequat” fer-la després de l’1-O. Això xoca amb les declaracions de Dolors Montserrat, ministra de Sanidad, que va posposar la presentació de candidatura de Barcelona per acollir l’EMA per, segons ella, problemes d’agenda. Va afegir també que la presentació, tot i l’ajornament, es realitzarà durant el mes d’octubre tot i encara no tenir data fixada. Comín també ha recalcat que aquestes presentacions “no són un tràmit oficial”, sinó més aviat una “promoció”, que la candidatura ja es va presentar en el seu moment.

Després d’aquest informe tècnic no preceptiu que ha realitzat l’EMA, la Comissió Europea farà dissabte 30 una primera avaluació preceptiva. Si ara, segons Comín, l’informe de l’EMA “valora molt i molt bé la candidatura de Barcelona”. El conseller creu que l’avaluació que faci la Comissió Europea aquest dissabte “no pot dir coses molt diferents”.

Ha repetit el que ja s’havia dit amb anterioritat, que Barcelona té “la millor candidatura des del punt de vista tècnic”. Comptar amb l’edifici de la Torre Glòries és el que pot fer que Barcelona superi a Amsterdam, ja que aquesta ciutat només planteja “una idea d’edifici provisional” i que després “n’hauran de fer un de definitiu”, segons Comín. “No tenen un edifici emblemàtic de la qualitat i la potència simbòlica com la Torre Glòries, que té un valor emblemàtic que no és menor i és extraordinari des del punt de vista funcional”, ha afegit. El conseller també considera que la llei de l’Agència Catalana de Medicaments i Productes Sanitaris que l’executiu va aprovar a principis d’agost també “enforteix” la candidatura.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*