Irlanda permetrà donar sang als homes homosexuals, però amb restriccions

Hi haurà d'haver passat 12 mesos des de l'últim acte sexual entre homes o cinc anys després d'haver estat declarats "lliures de malalties de transmissió sexual"

eldiario.es
 
 
 
La República d'Irlanda permetrà donar sang als homes homosexuals

La República d'Irlanda permetrà donar sang als homes homosexuals

Aquest és un article publicat a eldiario.es

El Govern irlandès ha anunciat que aixecarà l’actual prohibició de donació de sang imposada als homosexuals, davant l’evidència que no augmentarà el risc de transmissió de malalties.

El ministre de Sanitat, Simon Harris, ha pres aquesta decisió després d’analitzar les recomanacions efectuades en un ampli informe pel Servei Irlandès de Transfusions de Sang (IBTS, les seves sigles en anglès). La nova normativa permetrà donar sang als gais dotze mesos després de la seva última trobada sexual amb un altre home o cinc anys després que hagin estat declarats lliures de malalties de transmissió sexual.

A la República d’Irlanda, els homes homosexuals no poden donar sang des que Dublín va introduir aquesta mesura en els anys 80 per frenar l’avanç del VIH. Al veí Regne Unit, les autoritats van aixecar aquesta restricció el 2011 i els homosexuals que no han tingut relacions íntimes amb un altre home durant un període d’un any poden donar sang a Anglaterra, Escòcia i Gal·les, mentre que Irlanda del Nord es va sumar a aquesta mesura el passat 2 de juny. França va fer el mateix l’any passat.

Al final d’una conferència de dos dies celebrada a Dublín l’abril passat, el IBTS va indicar que els seus estudis demostren que en cap dels països on no hi ha aquesta prohibició s’ha detectat un augment del risc de transmissió d’infeccions com el VIH.

El seu director, William Murphy, va assegurar llavors que Irlanda podia seguir l’exemple britànic, atès que en aquest país no s’ha detectat un increment del risc de contaminació de la sang donada per homes homosexuals.

No obstant això, o una sentència vinculant del Tribunal de la UE va avalar l’any passat que se’ls exclogui de les donacions si ho justifica la situació sanitària del seu país.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*