La CUP respon a De Alfonso: “Els responsables de destrossar el sistema sanitari són els partits”

Els anticapitalistes critiquen les paraules del director de l'Oficina Antifrau en la conversa amb Fernández Díaz en què Daniel De Alfonso assegura: "els hem destrossat el sistema sanitari"

Blanca Blay
 
 
 
David Vidal, davant l'Hospital de Reus / ENRIC CATALÀ

David Vidal, davant l'Hospital de Reus / ENRIC CATALÀ

La sanitat catalana ha aparegut en les converses enregistrades entre el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso i el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz revelades pel diari Público. “No soy de la Generalitat, la oficina no pertenece a la Generalitat, somos independientes. Les hemos dado en todos los morros con Ramón Bagó, les hemos destrozado el sistema sanitario, les hemos acusado…”, diu el primer al ministre en una referència implícita als diversos casos de presumpta corrupció en la sanitat pública catalana com el holding empresarial Innova -dirigit llavors per Josep Prat- o el del Consorci Hospitalari de Catalunya -presidit per Ramon Bagó-, tots dos investigats per la mateixa OAC el 2012. 

Davant aquesta informació, la CUP s’ha volgut pronunciar aquest dijous: “Els únics responsables de la destrucció del sistema sanitari català són els partits polítics que han gestionat les administracions autonòmiques i els directius i empresaris que han utilitzat aquestes institucions per treure’n un benefici particular”, assegura la formació anticapitalista en un comunicat fet públic.

Sobre el cas de Ramon Bagó, exalcalde de Calella per CiU, l’Oficina Antifrau va publicar un informe el 2013 en què denunciava que Bagó hauria obtingut contractes milionaris per a la seva empresa, el grup Serhs -que ofereix serveis de restauració a hospitals-, fent ús de la seva posició d’alt càrrec al Consorci de Salut i Social de Catalunya, un consorci que gestiona hospitals i equipaments sociosanitaris de tot Catalunya.

A més del retret, la CUP de Reus també ha fet públic a través del regidor David Vidal -qui va destapar el cas de corrupció Innova- que a començaments del 2012 aquest va rebre una trucada de l’Oficina Antifrau de Catalunya interessant-se per les gestions realitzades per la CUP en relació al cas Innova, les quals en aquell moment ja havien provocat la dimissió de Josep Prat com a director general del holding d’empreses municipals. “En trobar-se el cas en procediment judicial i sota secret de sumari no us podem oferir informació al respecte”, va respondre-li Vidal al treballador de l’OAC.

El cas Innova suma ja més de 100 investigats -antics imputats- entre els quals hi ha diferents empresaris però també polítics de Convergència com per exemple l’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet, i té més d’una desena de peces obertes. “Només és la punta d’iceberg d’un procés que hauria de posar llum a un sistema sanitari opac construït durant dècades d’autonomisme”, afirmen els anticapitalistes que en el comunicat demanen que s’aclareixi judicialment aquest cas.

“Estem davant d’una xarxa criminal que aprofitant el coneixement de la legislació i l’àmbit de l’actuació estava saquejant les arques públiques en benefici propi i especialment en l’àmbit de la sanitat”, assegurava a aquest diari fa uns mesos el regidor de la CUP David Vidal en relació al macro cas de corrupció sanitària Innova.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*