La Generalitat concedirà sis creus de Sant Jordi a personalitats i entitats del món de la Salut

Mercè Boada i Rovira, Bonaventura Clotet, l’AFANOC, o la Fundació La Marató de TV3 estan entre els premiats

Redacció
 
 
 

Aquest 2016 la Generalitat de Catalunya ha decidit concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i a 13 entitats catalanes. Sis de les creus seran per persones i organitzacions que estan vinculades amb el món de la salut, tal i com ha informat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts.

Una d’aquestes persones és la neuròloga Mercè Boada i Rovira, premiada per contribuir a la sensibilització i la recerca en el camp de les demències, singularment de la malaltia de l’Alzheimer. Boada és una de les fundadores de la Fundació ACEC (Institut Català de Neurociències Aplicades) i ha estat durant anys vinculada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El doctor Bonaventura Clotet i Sala també rebrà una Creu de Sant Jordi, per ser un dels investigadors internacionals més reconeguts del VIH. La Generalitat també el premia per impulsar noves estratègies de finançament de la recerca.

Dins de l’àmbit de la salut, la Generalitat també atorgarà un d’aquest guardons al directiu empresarial Josep Santacreu i Bonjoch, per ser un dels impulsors a Catalunya del concepte de responsabilitat social de l’empresa, sobretot des de la direcció d’organitzacions socials, sanitàries i econòmiques. Santacreu fou un dels promotors de Metges sense Fronteres Espanya.

Una de les entitats que rebrà el guardó hi ha l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), a qui la Generalitat vol reconèixer la seva dedicació per millorar la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb càncers i de les seves famílies.

La Fundació La Marató de TV3 és una altra de les entitats premiades per la tasca d’impuls solidari que coordina, segons la Generalitat. I finalment s’ha distingit amb una Creu Sant Jordi a la Fundació Vila Casas, per la promoció de l’art contemporani català. La fundació va ser fundada per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*