La vacuna experimental contra l’Ebola viatja a la República Democràtica del Congo

L'OMS envia una remesa de vacunes experimentals al país africà "per si les autoritats locals decideixen iniciar la campanya de vacunació". La vacuna ha demostrat eficàcia en diversos assajos realitzats a Guinea i Sierra Leone, però encara no té l'autorització de les agències reguladores

Teguayco Pinto
 
 
 
Un check point d'Ebola a Port Loko, Sierra Leone / Istock

Un check point d'Ebola a Port Loko, Sierra Leone / Istock

Dimarts passat les autoritats de la República Democràtica del Congo (RDC) alertaven d’un nou brot d’Ebola. Les proves de laboratori realitzades al país africà han confirmat dos casos d’Ebola i s’han identificat en total 32 persones amb símptomes sospitosos durant les últimes cinc setmanes, dels quals 18 són molt probables. En vista d’aquesta situació, l’Organització Mundial de la Salut ha activat els seus protocols d’emergència i ha enviat una remesa d’una vacuna experimental que solament ha estat utilitzada en dues ocasions.

A més, l’organització sanitària va confirmar aquest divendres que 3 dels possibles infectats són treballadors sanitaris, dels quals un ha mort. Segons va assegurar aquest divendres el director adjunt de l’OMS, Peter Salama, aquests casos són especialment crítics, “ja que se sap que els treballadors sanitaris són un factor d’amplificació en aquest tipus de brots”, per la qual cosa estan preparats per al “pitjor escenari possible”.

L’Ebola és endèmic de la RDC i aquest és el novè brot des del descobriment del virus al país el 1976, així que les autoritats congoleses hauran de decidir si inicien una campanya de vacunació amb un sèrum experimental que va obtenir molt bons resultats en els assajos clínics realitzats a Guinea l’any 2015 i els resultats dels quals van ser publicats en la revista mèdica The Lancet.

Malgrat no comptar amb autorització, la vacuna podria utilitzar-se sota els protocols d’emergència, tal com es va plantejar en un brot similar ocorregut el passat any al país africà. Finalment, en aquella ocasió el brot es va detenir després que es confirmessin tan sols 8 casos, amb el que la vacuna no es va distribuir, malgrat que les autoritats congoleses havien autoritzat el seu ús.

Dificultats tècniques per distribuir la vacuna

Segons Salama, des de l’organització estan “fent tot el possible perquè estigui tot preparat per si les autoritats locals decideixen iniciar la campanya o veiem que és necessari fer-ho”. No obstant això, el representant de l’OMS ha recordat que “hi ha moltes complicacions a l’hora d’utilitzar una vacuna experimental que ha d’estar a temperatures entre 60 i 80 graus centígrads negatius”.

Des de Metges Sense Fronteres, el seu referent de vacunació, l’especialista Miriam Alía, ha aprofundit en les dificultats tècniques que implica la distribució d’aquesta vacuna. “A Guinea, la vacuna calia transportar-la a -80 °C, la qual cosa significa que necessites un tipus de cadena de fred molt específic que no està disponible en aquests països”, ha explicat a eldiario.es.

A més, aquesta especialista ha assegurat que si s’iniciés una campanya, no seria una vacunació massiva, sinó seguint l’estratègia de vacunació “en anell”, que consisteix a vacunar solament a les persones que han estat exposats a pacients infectats. “Solament es vacuna a gent que està exposada pel seu treball o a persones pertanyents a la llista de contactes d’un afectat”, d’aquesta forma, s’aconsegueix crear un anell de protecció al voltant dels infectats.

Una vacuna encara sense autorització i sense preu

La vacuna, denominada rVSV-ZEBOV, ha demostrat proporcionar una gran protecció contra el virus de l’Ebola de l’espècie Zaire, una de les cinc espècies que existeixen, i que és el que ha provocat l’actual brot en la RDC, així com la gran epidèmia que es va declarar el 2014 a Àfrica occidental, deixant més d’11.000 morts i 28.000 afectats. A més, estudis recents indiquen que la protecció és duradora.

La vacuna va ser desenvolupada per l’Agència de Salut Pública del Canadà i després comprada per la farmacèutica Merck. Una compra que ha aixecat suspicàcies sobre el possible preu que pugui aconseguir al mercat una vegada sigui autoritzada, alguna cosa que previsiblement ocorri al llarg d’aquest any. “Ara que encara està en fase d’experimentació la vacuna no té un preu, però no sabem quant costarà quan s’aprovi”, assegura Alía.

Actualment, una plataforma formada per l’OMS, UNICEF, la Federació Internacional de la Creu Roja i Metges Sense Fronteres gestiona una reserva de vacunes d’emergències per a febre groga, meningitis i còlera. “La idea és que la vacuna de l’Ebola també acabi formant part d’aquest estoc, de manera que cap país hagi de pagar per ella, però això encara no s’ha decidit”, assegura aquesta especialista.

Investigadors espanyols treballen en una alternativa

Encara que aquesta vacuna és la més avançada i l’única que ha arribat a realitzar assajos en fase 3, existeixen altres sèrums en desenvolupament en diverses parts del món. A Espanya, el grup de Poxvirus i vacunes del Centre Nacional de Biotecnologia va presentar fa amb prou feines unes setmanes cinc prototips en el Journal of Virology.

“L’avantatge dels nostres prototips és que utilitzem un vector que no produeix cap efecte secundari, amb el que a nivell regulador seria més fàcil d’aprovar”, assegura l’investigador del CNB, Juan García-Arriaza. A més, aquest especialista afirma que les seves bovines poden ser eficaces “enfront de les dues espècies més mortals del virus, que són Zaire i Sudan”, en lloc de solament una espècie.

No obstant això, els prototips desenvolupats en el CNB només han demostrat eficàcia en ratolins i encara estan lluny de començar els assajos amb humans. “Per arribar a fases avançades es necessita el suport d’una farmacèutica, perquè els assajos són molt costosos i tot i que tenim candidats molt bons, no hem trobat el finançament”, assegura aquest investigador.

García-Arriaza reconeix que la rVSV-ZEBOV ha demostrat una gran eficàcia, que és “una de les més avançades que hi ha en l’actualitat i és bastant prometedora”. No obstant això, afirma que “no sempre el que arriba al mercat és el millor, de vegades el que arriba simplement és el primer o el que millors contactes té”.

Aquest és un article original de eldiario.es

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*