Polèmica per les condicions en què s’han realitzat les primeres oposicions de l’ICS en cinc anys

Treballadors de l’Hospital de Viladecans han posat una denúncia als Mossos d’Esquadra, perquè havien trobat al centre hospitalari, dies abans de l’examen, un document oficial referent a les proves que hauria d’haver estat custodiat

Caralp Mariné
 
 
 
Moment de les proves a la Universitat Rovira i Virgili (URV)

Moment de les proves a la Universitat Rovira i Virgili (URV)

Cinc anys esperant unes oposicions per poder accedir a una plaça fixa de l’Institut Català de la Salut (ICS). El diumenge 19 de juny es van celebrar les oposicions de personal sanitari i administratiu de l’ICS, en les que estaven en joc 340 places.

La celebració d’aquestes proves no va estar exempta de polèmica. Treballadors de l’Hospital de Viladecans, amb el suport del sindicat CGT, van denunciar que havien trobat, dies abans de l’examen, un document oficial referent a les proves entre uns papers del centre hospitalari.

Segons expliquen els representants del comitè d’empresa que han interposat una denúncia als Mossos d’Esquadra, treballadors del torn de nit van trobar un document que s’entrega als candidats el mateix dia de l’examen on apareixen les seves dades personals i que conté quatre adhesius amb un codi de barres que té les dades de la persona que s’examina. S’utilitzen dos dels adhesius per posar-los al full de respostes de l’examen. En total en el paper trobat a l’Hospital de Viladecans només quedaven dos adhesius, el que fa sospitar als treballadors que alguna persona tingues l’examen abans del dia de les oposicions. Si més no, els sindicat CGT recorda que es tracta de documents que han d’estar sota custòdia rigorosa fins al dia de les proves.

El document que van trobar uns treballadors a l'Hospital de Viladecans i que fa referència a les proves

El document que van trobar uns treballadors a l’Hospital de Viladecans i que fa referència a les proves

Els 5 minuts de controvèrsia

La polèmica generada per aquests documents trobats a l’Hospital de Viladecans no ha estat l’única d’aquesta convocatòria. Durant l’examen per les places d’infermeria a la seu de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, a l’edifici del carrer Roger de Llúria, els candidats es van quedar sense llum entre cinc i sis minuts a última hora del vespre del diumenge. Així mateix ho ha confirmat el departament de comunicació de l’ICS que ha assegurat que es van donar uns minuts més per finalitzar l’examen i que per tant donen per resolt el problema.

El moment en que va marxar el llum a l'aula de la Pompeu Fabra

El moment en que va marxar el llum a l’aula de la Pompeu Fabra

Alguns opositors es queixen de què no té justificació. Es pregunten a més si va ser un tall accidental o si es va fer expressament i demanen que les persones afectades puguin repetir la prova.

A banda d’aquesta indecència alguns dels treballadors que van realitzar les proves a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) denuncien també que ho van fer en unes aules petites, on estaven asseguts un el costat de l’altre, sense espai entremig i que per tant permetia poder veure que responien els companys del costat. Segons un dels opositors la situació era denigrant.

L’ICS ofereix 340 places en total, el 78% de les quals corresponen a personal sanitari i el 22% a personal de gestió i serveis. Al voltant de 21.000 sanitaris es van inscriure a les proves, el que representa 60 candidats per cada lloc de treball ofert.

1 Comentari en Polèmica per les condicions en què s’han realitzat les primeres oposicions de l’ICS en cinc anys

  1. Nathalia // 21/06/2016 en 22:20 // Respon

    Sólo se habla del.examen de enfermería, pero en el de Auxiliares de enfermería, hubo hojas de respuestas que ya tenían etiquetas puestas con datos de otra persona , móviles sonando en medio del.examen, personas contestando después de finalizada la prueba… Vergonzoso e indignante

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*