L’exdirector gerent de l’ICS evita jubilar-se ocupant una plaça a Bellvitge sense exercir-la

Després de ser cessat com a gerent de l'ICS el passat 15 de març Pere Soley va incorporar-se a l'Hospital de Bellvitge temporalment i des d'aquesta setmana s'ha situat al capdavant del Consorci Hospitalari de Vic

Blanca Blay
 
 
 
Pere Soley, en una entrevista a 8tv.

Pere Soley, en una entrevista a 8tv.

Pere Soley, exdirector gerent de l’Institut Català de la Salut entre 2014 i 2016, va ser cessat del càrrec el passat 15 de març i el mateix dia es va reincorporar a l’ICS com a facultatiu especialista d’angiologia i cirurgia vascular a l’Hospital de Bellvitge, on havia estat resident i després metge adjunt de 1978 a 1984, segons ha pogut saber El Diari de la Sanitat. Aquest fet podria no cridar l’atenció si no fos per dos motius: d’una banda que Soley estaria cobrant un sou de l’ICS pel seu lloc de treball com a facultatiu malgrat que a la pràctica no exerceix com a tal. L’altre motiu és el fet que després de l’aprovació de l’Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut el 2003, Pere Soley, que era llavors gerent de Bellvitge, va impulsar la jubilació de tots els metges que feien 65 anys i ell -que ara en té 68- en lloc de jubilar-se s’ha incorporat els darrers mesos com a facultatiu a l’hospital públic on va ocupar el càrrec de gerent durant deu anys i ocuparà durant els propers cinc el lloc de director gerent al Consorci Hospitalari de Vic.

Des del departament de premsa de l’ICS es limiten a dir que “Pere Soley és facultatiu especialista amb plaça pròpia a l’Hospital Universitari de Bellvitge i es va reincorporar a la seva plaça [el passat 15 de març] i va ser destinat en comissió de serveis al Centre corporatiu, on ha estat treballant fins que s’ha incorporat a un nou lloc de treball fora de l’ICS”. Missatge al que també es remeten des del departament de comunicació de l’hospital. A més l’ICS assegura que “és habitual que professionals sanitaris amb plaça als diferents centres de l’ICS siguin destinats en comissió de servei o en reassignació funcional al Centre corporatiu”.

Però, després de ser cessat el passat 15 de març i rellevat per l’actual directora gerent Candela Calle, Soley va reingressar el mateix dia a l’ICS a través d’una plaça com a facultatiu especialista de cirurgia vascular de l’Hospital de Bellvitge i el dia 1 d’abril va començar a percebre un sou de Serveis Centrals de l’ens públic per aquesta posició [almenys fins a data d’aquesta publicació], segons ha pogut saber aquest diari.

Aquest diari ha preguntat a treballadors de Bellvitge si Pere Soley hi ha treballat com a facultatiu els darrers tres mesos i aquests han assegurat que “Soley fa molts anys que no hi treballa”. Fonts properes denuncien que és totalment “injust” que després d’haver forçat la jubilació de centenars de facultatius ara ell “es creï un lloc de treball a mida [com a facultatiu especialista a Bellvitge] que ni tan sols trepitja perquè fa més de vint anys que no exerceix com a metge”.

De fet aquesta mateixa setmana s’ha oficialitzat que Pere Soley serà a partir d’ara el nou director general del Consorci Hospitalari de Vic -la seva ciutat natal- en substitució del Dr. Antoni Anglada, que ha estat al capdavant de la institució durant els últims 16 anys.

Segons el seu currículum, Soley ha exercit entre 1984 i 2016 càrrecs diversos com a directiu o gerent en diversos centres: al Consorci Hospitalari de Vic, a l’Hospital Vall d’Hebron, a l’Aliança, a l’Hospital de Bellvitge i al Consorci Sanitari del Maresme. Des del 2011 fins ara ha ocupat càrrecs a l’ICS, primer com a gerent territorial de l’Àrea Metropolitana Nord (2011-2014) i després com a director gerent de l’ICS (2014-2016).

Soley va cobrar una indemnització de 8.000 euros

El Reial Decret Llei 3/2012 estableix que “no es tindrà dret a cap indemnització quan la persona ostenti la condició de funcionari o sigui empleat d’una entitat integrant del sector públic estatal, autonòmics o local amb reserva de lloc de treball”. Amb tot Pere Soley va cobrar una indemnització de 8.000 euros en ser cessat de la gerència de l’ICS, segons asseguren fonts coneixedores.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Forçar de manera injustificada la jubilació de metges ha costat almenys 6 milions a l'ICS

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*