L’Hospital Clínic i el de La Paz repeteixen com els hospitals públics amb millor reputació

El rànquing, elaborat per una empresa, avalua els centres segons l'opinió de 3.200 professionals de la salut

eldiario.es
 
 
 
L'entrada a l'Hospital Clínic. / © SANDRA LÁZARO

L'entrada a l'Hospital Clínic. / © SANDRA LÁZARO

Aquest és un article publicat a eldiario.es

Els hospitals públics La Paz de Madrid i el Clínic de Barcelona són els que gaudeixen de millor imatge entre els professionals sanitaris. Repeteixen la seva posició respecte a l’enquesta de 2015 que realitza l’empresa Merco amb el vistiplau de l’Organització Mèdica Col·legial i el Consell General d’Infermeria.

La prospecció sobre 18 especialitats mèdiques reflecteix que dels 100 centres sanitaris amb millor puntuació, 74 són públics i 26 privats. Aquest any han intercanviat les posicions al Gregorio Marañón (aquest cop tercer) i el 12 d’Octubre (ara quart). Tots dos a la ciutat de Madrid.

De fet, cal anar fins al setè i vuitè lloc perquè els sanitaris hagin col·locat hospitals d’altres ciutats: La Fe de València i Virgen del Rocío de Sevilla.

El rànquing complet del 2016 –que es pot consultar aquí– s’ha elaborat segons l’opinió de 1.082 metges especialistes, 304 d’Atenció Primària, 987 infermeres i altres professionals fins a sumar 3.200 persones) té algunes escalades sorprenents com la de l’hospital Doctor Peset de València que el 2015 ocupava la 65a posició i ara està en la 15a.

Entre els centres privats, el que millor puntuació ha obtingut és la Clínica de Navarra seguit pel HM Montepríncipe.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*