L’Hospital Clínic i el de La Paz repeteixen com els hospitals públics amb millor reputació

El rànquing, elaborat per una empresa, avalua els centres segons l'opinió de 3.200 professionals de la salut

eldiario.es
 
 
 
L'entrada a l'Hospital Clínic. / © SANDRA LÁZARO

L'entrada a l'Hospital Clínic. / © SANDRA LÁZARO

Aquest és un article publicat a eldiario.es

Els hospitals públics La Paz de Madrid i el Clínic de Barcelona són els que gaudeixen de millor imatge entre els professionals sanitaris. Repeteixen la seva posició respecte a l’enquesta de 2015 que realitza l’empresa Merco amb el vistiplau de l’Organització Mèdica Col·legial i el Consell General d’Infermeria.

La prospecció sobre 18 especialitats mèdiques reflecteix que dels 100 centres sanitaris amb millor puntuació, 74 són públics i 26 privats. Aquest any han intercanviat les posicions al Gregorio Marañón (aquest cop tercer) i el 12 d’Octubre (ara quart). Tots dos a la ciutat de Madrid.

De fet, cal anar fins al setè i vuitè lloc perquè els sanitaris hagin col·locat hospitals d’altres ciutats: La Fe de València i Virgen del Rocío de Sevilla.

El rànquing complet del 2016 –que es pot consultar aquí– s’ha elaborat segons l’opinió de 1.082 metges especialistes, 304 d’Atenció Primària, 987 infermeres i altres professionals fins a sumar 3.200 persones) té algunes escalades sorprenents com la de l’hospital Doctor Peset de València que el 2015 ocupava la 65a posició i ara està en la 15a.

Entre els centres privats, el que millor puntuació ha obtingut és la Clínica de Navarra seguit pel HM Montepríncipe.