Un hospital de Castelló va pagar irregularment 25 milions a empreses vinculades a la Gürtel

La Generalitat portarà a la Fiscalia milers de factures dels anys 2006 a 2015, període en què hi va haver tres consellers avui imputats en la Gürtel

Toni Cuquerella
 
 
 
Hospital de Castelló

Hospital de Castelló

Aquest és un article publicat a eldiario.es 

La Generalitat Valenciana denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció una presumpta trama de facturació irregular de l’Hospital Provincial de Castelló que hauria superat els 25 milions d’euros amb empreses vinculades a la Gürtel. Segons ha avançat la Cadena SER el presumpte frau de factures, que consistirien en treballs no realitzats, sense expedient de contractació o pagats per sobre del seu preu de contracte, s’hauria desenvolupat almenys entre 2006 i 2015, amb governs del PP a les administracions que formen part del consorci sanitari, la Generalitat i la Diputació de Castelló.

La principal empresa de la trama seria Piaf, que entre els seus propietaris té a Alejandro Pons, empresari que el passat mes d’abril va reconèixer donacions il·legals al PP. A més també estaria l’empresa Telecso, lligada familiarment a l’anterior. Pel que fa als responsables polítics, durant aquest període van presidir la Generalitat Francesc Camps i Alberto Fabra, tenint com consellers de Sanitat a tres imputats en la Gürtel com són Vicente Rambla, Manuel Cervera i Luis Rosado, i d’altra banda Rafael Blasco, a la presó pel ‘cas Cooperació’, a més de Manuel Llombart, l’últim conseller popular amb Fabra. Pel que fa a la Diputació, durant aquest període van exercir la seva presidència Carlos Fabra (condemnat per frau fiscal) i l’actual president, Javier Moliner.

La denúncia serà presentada davant la Fiscalia Anticorrupció pels responsables de la conselleria de Sanitat Universal que dirigeix ​​Carmen Montón, que aportaran milers de factures analitzades fins al 2006, però no es descarta que la trama es remunti a més temps enrere, de manera que s’ha ordenat que tota la documentació sigui custodiada per evitar que pugui ser manipulada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*