Protestes a les portes del Mobile World Congress contra l’ús de tòxics en la fabricació dels telèfons

Un grup d'activistes denuncien l'ús de productes tòxics en la fabricació de mòbils a les portes de l'MWC i les malalties per a la salut que això comporta, com càncer, leucèmia, avortaments espontanis o malformacions de naixement

Redacció
 
 
 
Activistes de Setem Catalunya a les portes del MWC | SÒNIA CALVÓ

Activistes de Setem Catalunya a les portes del MWC | SÒNIA CALVÓ

Un grup d’activistes de Setem Catalunya s’ha concentrat a les portes del Mobile World Congress (MWC), el congrés mundial sobre telefonia mòbil, per denunciar l’ús de productes tòxics durant el procés de fabricació de dispositius intel·ligents. Sota el lema ‘Prou indústria verinosa’, els membres de l’entitat han volgut mostrar el rebuig a marques com Samsung o Apple, a qui acusen de fer servir productes químics tòxics sense les proteccions adequades per als treballadors.

Des de Setem es mostren preocupats per les malalties greus que l’ús de productes tòxics comporta, com la leucèmia, càncer, els avortaments espontanis o les malformacions dels fetus. “Demanem a les marques, com a responsables de la seguretat dels treballadors de les cadenes de subministraments, que millorin les condicions de treball i que facin pública la llista de productes tòxics que fan servir” ha reclamat Alba Trepat, portaveu de l’entitat. “Explicar quins productes es fan servir seria un acte de transparència” ha afegit l’activista.

Un dels productes que, segons Setem, més malalties provoca és el benzè, per això demanen que es substitueixi per altres més segurs, com l’alcohol. Reclamen que es publiqui la llista sencera per cada fàbrica dels productes que s’utilitzen i en quines quantitats i que es facin responsables del dany sobre la salut que comporta sobre les persones.

El Mobile World Congress ha obert avui les portes de la seva 13a edició al recinte firal de la Gran Via i està previst hi assisteixin més de 108.000 visitants, la xifra de 2017. Aprofitant la inauguració del congrès mundial de telefonia mòbil també hi ha hagut altres protestes, com les l’Assemblea Nacional Catalana, que han repartit llaços grocs als congressistes, o la de José Maria García, que reclama el reconeixement de les malalties provocades per la telefonia.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*