Qui som?

El Diari de la Sanitat

Fundació Periodisme Plural

President

Josep Carles Rius

Director de la Fundació

Víctor Saura

Coordinadora del Diari de la Sanitat

Carla Benito

Redacció

Sònia Calvó, Yeray S. Iborra, Tomeu Ferrer, Sandra Vicente

Consell de mecenes

Emili Ferrer, Miquel Vilardell, Antoni Sitges, Josep Martí i Valls, Montserrat Figuerola, Joan Ramon Villalbí, Francesca Zapater, Josep Maria Caralps, Josep Moya, Jordi Pujol Colomer, Carme Borrell, Joan Benach, Joan Gené, Rafael Barba, Glòria Jodar, Carme Valls, Santiago Dexeus, Carles Porta, Vicens Ortún, Carlos A. González, Gonzalo Casino, Alba Llop, Anna Martínez, Nani Vall-llosera, Mireia Julià, Miquel Porta, Rosa Boyé, Albert Planes, Ramon Sarrias, Carlos Villanueva, Maria Amparo Cuxart, Amando Martín Zurro, Joan Ramón Laporte, Juli de Nadal i Ramon Espasa.

Un diari editat per la Fundació Periodisme Plural

El Diari de la Sanitat forma part de la Fundació Periodisme Plural. Constituïda el febrer del 2013 per un grup de periodistes i intel·lectuals, la Fundació edita el diari Catalunya Plural (2013); El Diari de l’Educació (2014); El Diari del Treball (2015); El Diari de la Sanitat i El Diario de la Educación (ambdós el 2016). Junts constitueixen un projecte amb vocació de contribuir a la qualitat democràtica a partir de l’exercici del periodisme. Amb la voluntat de reivindicar, com estableixen els estatuts de la Fundació, “el periodisme independent, crític i lliure, i el foment de la informació i el debat públic com a elements vitals de la ciutadania”.

La Fundació Periodisme Plural ha estat declarada d’interès social per part de la Generalitat i és la primera entitat sense ànim de lucre creada a Catalunya en l’àmbit del periodisme. La Fundació té la seva pròpia mirada sobre la realitat i l’explica amb total transparència. Una mirada que es resumeix en la defensa dels drets humans, incloent-hi el “dret a una informació veraç i plural”. El dret a saber.

La Fundació té la voluntat de crear eines útils per les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets essencials, de l’educació, de la salut, del treball, de l’habitatge, de la igualtat de gènere, de l’acolliment als immigrants i refugiats… Compartim aquests objectius amb els ciutadans que han decidit implicar-se per tal de fer possible el periodisme independent perquè saben que el seu suport és crucial per a la democràcia. En aquest sentit, la Fundació fa permanentment una crida als lectors perquè participin en el projecte.