Salut reprograma les vacunacions del tètanus, la diftèria i la tos ferina

Està previst que es reprogramin les vacunacions de 70.000 infants i joves arreu de Catalunya. S'administrarà a mesura que vagin al CAP

Redacció
 
 
 
Administrant una vacuna / Art Writ

Administrant una vacuna / Art Writ

El Departament de Salut torna a tenir les vacunes del tètanus i la diftèria després que hi hagi hagut un problema de desabastiment arreu d’Europa. S’administren als infants menors de sis anys i també es fa un recordatori als 14, però per un problema amb els subministraments, els Centres d’Atenció Primària (CAP) feia dos anys que no les posaven. Després dels 14 anys, no s’ha de tornar a posar fins als 40 i els 65 anys.

Ara, Salut torna a tenir les dosis suficients i comença a reprogramar les vacunacions. Segons fonts consultades del Departament de Salut, està previst que es reprogramin les vacunacions de 70.000 infants i joves arreu de Catalunya a mesura que vagin al CAP. Des de Salut recomanen seguir el Calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya.

Les farmacèutiques ja van avisar al Ministeri de Sanitat a finals de febrer d’un desproveïment de la vacuna del tètanus. El Ministeri va reconèixer la falta de subministrament, tot i que va dir que no suposava “un risc per a la població” perquè es valoraria de forma individual la seva dispensació.

El tètanus és una malaltia provocada per la toxina d’un bacteri anomenat Clostridium tetànic i es produeix com a conseqüència de la contaminació de ferides amb aquest germen. La potent toxina tetànica actua com un verí que afecta el sistema nerviós central, causant rigidesa muscular generalitzada, espasmes dolorosos, dificultat per respirar i tragar, convulsions i altres símptomes que amenacen la vida del malalt.

Pel que fa a la vacuna anti-hepatitis A d’adults, la vacuna anti-hepatitis B i les combinacions, segueixen sense haver-hi les doses necessàries per a tota la població i per tant es mantenen les indicacions d’ús restringit en grups de risc.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*