Setmana republicana: veïns i treballadors de la Conselleria de Salut es concentren en defensa de la sanitat

L'Assemblea de treballadors i treballadores de la salut en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC Salut) i el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Les Corts realitzaran enquestes entre la població on preguntaran per la sanitat de la "nova República"

Carla Benito
 
 
 
Concentració per una sanitat pública i de qualitat / ADIC Salut i CDR Les Corts

Concentració per una sanitat pública i de qualitat / ADIC Salut i CDR Les Corts

Aquest matí, treballadors de la Conselleria de Salut juntament amb veïns del barri on està situada han realitzat una concentració de protesta a les portes del recinte de la Maternitat. Convocats per l’Assemblea de treballadors i treballadores de la salut en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC Salut) i el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Les Corts, unes 60 persones s’han trobat per exigir una sanitat pública i de qualitat.

La concentració s’emmarcava en l’anomenada Setmana Republicana que des de dissabte passat, coincidint amb el 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la República Catalana, el CDR Barcelonès ha realitzat i seguirà fent-ho fins al dia de Sant Jordi un seguit de xerrades, debats i activitats.

Així, a banda de centrar-se a defensar la salut, treballadors i veïns de Les Corts també han reclamat la llibertat dels presos polítics o han donat veu a la campanya No Callarem. La concentració ha coincidit amb l’estona de descans dels treballadors de la Conselleria, situació que ha permès que sortissin fins a les portes del recinte a travessera de Les Corts.

Les entitats convocants, ADIC Salut i CDR Les Corts, s’han mantingut en contacte per promoure accions conjuntes i ara estan elaborant una sèrie d’enquestes que preguntaran a la població quin tipus de sistema sanitari hauria de tenir la nova República. La finalitat d’aquestes enquestes és integrar els seus resultats en un organigrama genèric sobre les estructures polítiques i l’estratègia de la futura República. “El grup de treball de salut que tenim a nivell de barri portarà les conclusions a la comissió de procés constituent que existeix al Barcelonès”, explica un dels membres del CDR Les Corts.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*