La Sagrera es mobilitza pels serveis de pediatria i ginecologia del seu CAP

Ara per ara, les quatre places de pediatria que hi ha al CAP la Sagrera no s'estan omplint per falta de professionals. La plataforma Salvem el CAP la Sagrera s'ha concentrat a les portes del Consell Plenari del Districte de Sant Andreu davant la por de trobar-se en breus sense servei de pediatria. Antonio Ibañez, de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera creu que s'està amagant un canvi de model

Carla Benito
 
 
 

Coincidint amb el Consell Plenari del Districte de Sant Andreu a Barcelona, la plataforma Salvem el CAP la Sagrera s’ha concentrat a les seves portes per reclamar que es mantinguin els serveis de Pediatria i Ginecologia en aquest CAP. A més, durant el torn de proposicions, el grup municipal de la CUP a Sant Andreu va demanar que el govern municipal s’impliqui en la situació de ginecologia i pediatria del CAP La Sagrera. Aquesta proposició va ser aprovada per unanimitat després que un dels membres de la plataforma també pogués intervenir.

Aquest seguit de mobilitzacions es suma a la llista d’accions que busquen conservar els serveis de pediatria i ginecologia al CAP la Sagrera. Des de fa uns mesos, els veïns ja havien percebut esperes per poder demanar hora o baixes no substituïdes dels pediatres. El servei de ginecologia, asseguren des de Salvem el CAP La Sagrera, fa mesos que no funciona.

Antonio Ibañez, membre de la Marea Blanca i de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera, ha explicat que en la darrera reunió al mes d’abril amb el Departament de Salut, l’Ajuntament del Districte, el Consorci Sanitari de Barcelona i el CAP, els hi van assegurar que farien esforços per crear de nou un equip de quatre professionals (pediatres) tot i que, reconeixien, seguirà havent-hi deficiència. Ara per ara, mentre les places no s’ocupen, els nens de 10-12 anys s’estan enviant a atendre’s a les àrees colaterals com ara el CAP Maragall o el CAP Casernes. “Asseguren que faran esforços però al mateix temps argumenten que no hi ha professionals i ens han admès que els hi havien fallat les previsions… jo cada cop sóc més pessimista”, indica Ibañez.

En un comunicat previ a l’inici d’aquestes reunions per trobar solucions, l’Institut Català de la Salut declarava que la seva intenció és seguir oferint el servei de pediatria a la Sagrera. Ara bé, admetien que “en els últims mesos ha estat necessari buscar solucions a les importants dificultats per trobar professionals de pediatria per a cobrir les absències dels professionals assignats”. En aquest sentit, explicaven haver realitzat noves contractacions mentre que expliquen que seguiran treballant per cobrir totes les places. En el mateix escrit traslladaven que no podien “defugir el problema” al que des de fa alguns anys l’ICS es troba en haver de cobrir el servei de pediatria, a causa de la manca de professionals.

La pròxima reunió del grup de treball es realitzarà el 6 de juny i concentracions com la del centenar de veïns de la Sagrera que s’han trobat a la plaça d’Orfila per protestar contra la reducció de serveis del centre d’atenció primària del barri volen ser una mesura de pressió que mobilitzi als grups municipals. Tot i això, Ibañez creu que si el problema realment està en la falta d’especialistes, que la carència existeix a nivell estatal, durant l’agost el servei de pediatria estarà buit. “Tenim por de trobar-nos sense servei en tornar de vacances al setembre”, manifesta Ibañez que al mateix temps creu que s’està amagant un canvi de model. “Si el volen canviar que ho diguin i ho facin però que no esperin a que es deteriori per fer-ho”, conclou.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*