Cada any, segons l’OMS, es produeixen 1,38 milions de nous casos i 458 000 morts per càncer de mama. El càncer de mama és, des de lluny, el més freqüent en les dones, tant als països desenvolupats com als països en desenvolupament. Als països d’ingressos baixos i mitjans la seva incidència ha augmentat constantment en els últims anys a causa de l’augment de l’esperança de vida i de la urbanització, així com a l’adopció de maneres de vida occidentals.
A Espanya cada any es diagnostiquen uns 25.000 casos de càncer de mama i el 64% d’aquests acaba en mastectomia. Moltes de les dones que els viuen opten per reconstruir d’una manera o altra el seu pit.
Tot i que en l’actualitat la Seguretat Social cobreix la reconstrucció mamària, el tractament està incomplet si aquestes dones no se sotmeten a la micropigmentació oncològica, la tècnica que s’utilitza per tatuar el mugró i l’arèola una vegada reconstruït el pit.
Últimament tatuar-se l’arèola s’està popularitzant cada cop més. Fer-se un tatuatge, però, no és precisament barat i és per aquest motiu que cada cop hi ha més projectes que busquen ajudar a finançar-ho.
Demà, a l’Espai Fontana de Barcelona, en aquest sentit, es celebra la quarta edició del Mugronets Market. El Mugronets Market sorgeix de l’experiència de Yolanda Fuster, una dona amb càncer de mama que s’adona de les necessitats que apareixen després de la curació i crea aleshores aquest mercat solidari. Un mercat que té com a finalitat recaptar fons per ajudar a acabar el procés de reconstrucció en dones mastectomitzades després de patir un càncer de mama.
En el Mugronets Market s’ofereix roba i complements nous o en molt bon estat a preus molt econòmics i també hi haurà música en directe, beguda i pastissos. La roba prové de donacions d’empreses que hi col·laboren de manera totalment desinteressada i amb els diners que s’obtenen de la seva venda, l’associació apadrina tants mugrons com pot: cada mugró tatuat costa aproximadament 300€.
No hi ha comentaris
El tatuatge del complexe mugró-areola, és un pas més del tractament d’aquestes dones. Ara bé, el nom escollit el trobo de mal gust
Mugronets?? Com tens els teus mugronets maca? Que horror!!!. De nuevo infantilizando y vanalizando una enfermedad de mujeres y a las mujeres mismas.
Hasta cuando?