El Govern de la Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi a la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i al Consell de Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Catalunya per la seva “ingent” i “decisiva” tasca durant tota la crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19.
La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha estat distingida per ser “un dels pilars de l’estructura assistencial sanitària del país”. La CAMFiC és una associació científica i professional que representa el col·lectiu mèdic d’especialistes en medicina familiar i comunitària, la tasca dels quals, segons assenyala el Govern, “ha estat decisiva en els darrers mesos per contenir i abordar la situació de pandèmia i, alhora, mantenir unes prestacions de servei imprescindibles”.
Per la seva banda, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha rebut la Creu de Sant Jordi per la seva important tasca durant l’emergència sanitària i per la seva condició de representants de la professió infermera davant les administracions públiques, corporacions professionals, altres entitats i la societat en general. “La seva tasca directa es complementa amb la defensa de la professió dels assistents sanitaris, d’acord amb els interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya”, sosté el Govern.
Enguany, en el 40è aniversari de la distinció, el Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha concedit la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 a 20 personalitats i 10 entitats. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.