“La resposta ciutadana suposa la rehabilitació de l’humanisme i la importància dels estats. Ha cobrat especial importància la necessitat de comptar amb potents serveis públics de salut per aturar l’extensió d’aquesta pandèmia i altres malalties. En la ment de tots estan els irresponsables retallades en els pressupostos de Sanitat adoptats pels governs conservadors durant els últims 20 anys, que han limitat la capacitat d’actuació”.
Aquest paràgrafs és un dels que escriu Andreu Missé, periodista i director de la revista Alternativas Económicas, a l’editorial del número del mes d’abril. Una revista que s’erigeix com un homenatge als treballadors sanitaris i com un anàlisi curòs de perquè la pandèmia del COVID-19 ens ha situat en una nova crisi.
Veient la situació dels estats, Missé no s’encongeix en afirmar que “la crisi ha de propiciar un canvi radical a la societat” i també que s’han de posar “les persones davant del benefici econòmic”.
Aquest número 79 del mes d’abril del 2020 només estarà en format digital i, a més a més, està disponible en obert.
Entre els diferents continguts, la revista també repassa temes internacionals com la quarta recessió que haurà d’assumir el Japó dins la mateixa dècada o les dues estratègies que han utilitzat Pekin i Taiwan per frenar l’epidèmia. A banda també analitzen què és, com s’entèn i com s’utilitza el teletreball.