El Banc de Sang supera el seu objectiu de donacions: 36.817 persones han donat sang aquest estiu

La campanya d’estiu s'ha tancat oficialment amb una col·lecta especial de donació a la muntanya de Montserrat. Per primer cop, Montserrat ha comptat amb un espai per als donants que han disposat d’accés gratuït amb el cremallera i al pàrquing del Monestir

Redacció
 
 
 
Una sala habilatada per a la Marató de Donants 2018 / Banc de Sang i Teixits

Una sala habilatada per a la Marató de Donants 2018 / Banc de Sang i Teixits

Fent càlculs, el Banc de Sang es fixava un objectiu de 35.000 donacions durant l’estiu. Iniciaven una campanya anomenada “Dona el millor de tu. Dona sang” i “Omple la bossa de vida” en la que els donants havien d’omplir una bossa de sang i a canvi s’enduien una de roba per omplir-la d’experiències durant les vacances.

Finalment fins a 36.817 persones s’han apropat als espais fixes i els mòbils que el Banc de Sang col·locava expressament per a l’ocasió. La campanya s’activava per animar a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius perquè cada any les donacions durant l’estiu disminueixen un 30% respecte la resta de l’any. Els arguments que troben des del Banc de Sang a aquest fet és el canvi d’hàbits que provoca l’estiu: vacances en general o que les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Amb aquestes dades, el Banc de Sang tancava ahir la campanya d’estiu després d’assolir l’objectiu de les 35.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos de juliol i agost. Durant el cap de setmana, s’ha viscut una campanya especial al Palau Robert de Barcelona al llarg de dissabte i un tancament diumenge a Montserrat.

D’aquesta manera, la campanya d’estiu s’ha tancat oficialment amb una col·lecta especial de donació a la muntanya de Montserrat. Per primer cop, Montserrat ha comptat amb un espai per als donants que han disposat d’accés gratuït amb el cremallera i al pàrquing del Monestir de Montserrat.

Menys donacions que al 2017

Aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost. Només en la setmana següent als atemptats es van fer 8.500 donacions.

Tot i que hi hagi hagut menys donacions, les 36.817 donacions dels mesos de juliol i agost de 2018 han permès cobrir les necessitats dels hospitals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*