Browsing: Reportatge

Els aspirants a residents lamenten que el nou sistema d’adjudicació de les places no permeti triar-les a temps real i sostenen que n’hi ha que quedaran buides davant les previsibles renúncies de places que després no seran adjudicades. A més, denuncien que l’aplicació habilitada per fer la tria de preferències experimenta nombroses incidències, impedint que es pugui fer la selecció correctament. Parlem amb tres futures residents que ens expliquen com estan vivint tot el procés

Sortir de l’UCI per veure el mar, utilitzar la realitat virtual per fer que el pacient senti més a prop els seus éssers estimats, fer teràpies musicals… totes aquestes activitats formen part del programa d’humanització de l’UCI de l’Hospital del Mar, encaminat a millorar el benestar físic i emocional dels pacients d’UCI de llarga estada perquè tinguin una major qualitat de vida un cop superada la patologia aguda

Durant el mes de setembre de 2020, Irene Mayol i Isabel Solís, metgessa i infermera del CAP Les Hortes, van realitzar entrevistes a les companyes i els companys del centre amb l’objectiu de recollir com havien viscut la pandèmia. El resultat és aquest article i fotografies, que formen part d’una exposició que es podrà veure al Centre Cívic Albareda del 3 al 30 de maig

L’ONG Nutrició Sense Fronteres va engegar a l’inici de la pandèmia un projecte que té com a principal objectiu transformar la matèria primera i l’excedent d’empreses alimentàries en plats cuinats, que són distribuïts a col·lectius vulnerables a través d’entitats veïnals. Durant el 2020, el projecte ‘Cuines Solidàries’ ha preparat 79.000 plats i ha atès les necessitats alimentàries del voltant de 8.300 persones