Metges Sense Fronteres demana a les farmacèutiques que baixin el preu de vacunes per a nens refugiats

L'ONG denuncia el preu desorbitat que han d'assumir per poder vacunar els nens més vulnerables, inclosos els menors refugiats que arriben a Europa

Desalambre
 
 
Personal mèdic qualificat de Metges Sense Fronteres en una campaña de vacunació / PEDRO BALLESTEROS (MSF)

Personal mèdic qualificat de Metges Sense Fronteres en una campaña de vacunació / PEDRO BALLESTEROS (MSF)

Aquest és un article publicat a eldario.es 

L’organització humanitària Metges Sense Fronteres (MSF) ha denunciat aquest dijous el “preu exorbitant” que els governs i les ONG han de pagar a les farmacèutiques per poder vacunar els nens més vulnerables, entre ells als menors refugiats que han arribat a Europa.

MSF explica en un comunicat que durant sis anys ha tractat de negociar sense èxit amb les farmacèutiques Pfizer i GlaxoSmithKline (GSK) una baixada del preu de la vacuna contra la pneumònia, la malaltia amb major taxa de mortalitat entre els menors de cinc anys.

“Els governs i les organitzacions humanitàries necessiten les eines per protegir els nens que estan vivint una de les majors crisis del nostre temps. Pfizer i GSK han de abaratir la vacuna contra la pneumònia”, ha afirmat el director d’Operacions Mèdiques de MSF a Grècia, Apostolos Veizis.

Per immunitzar a un menor contra la pneumònia es necessiten tres dosis de vacunes i cadascuna li costa a MSF 60 euros a les farmàcies locals, 20 vegades més que el preu més baix que es pot pagar en el món per ella, 2,80 euros. La vacuna només es pot adquirir a aquest preu reduït en els països més pobres i mitjançant Gavi, una aliança internacional publicoprivada per a les vacunes.

MSF ha reunit més de 416.000 signatures en 170 països demanant a les dues companyies farmacèutiques que redueixin el preu fins als 5 dòlars (4,5 euros) per les tres dosis per nen en casos de crisis humanitàries i per als països en desenvolupament en general.

“Amb el col·lapse dels sistemes sanitaris a Síria, l’Iraq i l’Afganistan, la majoria dels nens no han estat immunitzats. Aquests menors viuen en condicions terribles i no haurien de pagar amb la seva salut el preu de fugir per sobreviure. Hem de protegir a qualsevol preu contra la pneumònia i contra altres malalties mortals”, ha dit Veizis.

El passat mes de maig també van dur a terme una campanya de vacunació contra la pneumònia en el campament de refugiats de Idomeni, a la frontera grega amb Macedònia -uns dies abans de la seva desmantelamiento-, per protegir tots els menors, que fins al moment eren uns 5.000 nens, el 40% del total de la població del camp. Era la primera vegada que l’organització vacunava contra aquesta malaltia a Europa.

Per a això, l’organització també ha de pagar un preu elevat, ja que una vacuna que utilitza per immunitzar contra sis malalties alhora li costa 65 euros per dosi.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Metges Sense Fronteres demana a les farmacèutiques que baixin el preu de vacunes per a nens refugiats

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*