Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
S’estima que fins a un 10% dels pacients de Covid19 són persistents. Els seus símptomes poden estar presents durant més de sis mesos i, actualment, no existeix cap tractament per a ells. La dispnea, o dificultat respiratòria, és una de les manifestacions més freqüents i invalidants de la Covid-19 persistent. Amb el projecte de recerca E-SPERANZA, impulsat per la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Sud juntament amb la Unitat d’Estudis del Medicament l’IDIAP Jordi Gol, es vol caracteritzar la Covid-19 persistent i comprovar l’efectivitat d’un fàrmac per alleugerir els símptomes de les persones amb la malaltia.
Per això fan falta més persones que continuïn amb problemes respiratoris més d’un mes després d’haver-se infectat amb la Covid-19 i, com a requisit per participar en l’estudi, han d’haver-se contagiat al llarg de l’últim any. Trobar aquestes persones és clau per poder assolir els objectius del projecte.
L’estudi va iniciar-se el setembre de 2021 i consta de dues parts. La primera és l’assaig clínic doble-cec aleatoritzat, un mètode en el qual ni metge ni pacient saben si s’està prenent el medicament o el placebo. D’aquest manera, s’avalua l’eficàcia del fàrmac Montelukast en la simptomatologia lleu de pacients amb el coronavirus persistent. El Montelukast és un medicament que ja es comercialitza per a l’asma i es vol comprovar si és beneficiós en la reducció de la inflamació que produeix la infecció per SARS-CoV-2.
La segona part de l’estudi té com a objectiu conèixer més profundament les característiques clíniques i biològiques de les persones amb Covid-19 persistent. Per fer-ho, s’analitzaran mostres de sang i femta d’un subgrup de persones que participen a l’assaig clínic i així es determinarà l’efecte de la malaltia sobre el sistema immunològic, la flora intestinal i com es relaciona amb la gravetat de Covid-19 persistent. Aquesta part es realitza en col·laboració amb els Serveis de Pneumologia, Microbiologia i Immunologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Viladecans. Les persones interessades poden contactar amb la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Sud fins el 15 de juny, al telèfon 93 857 55 45.
2 comentaris
Bones!
La meva Dona fa dos anys que està amb seqüeles del covid!!
Covid persistent!!
Estem oblidats i força abandonats!!
tot i que he de dir que la Metgessa de família es un 10 i sempre ens ha ajudat molt!!
Si voleu una voluntària L’Àngels estarà encantada!
Merci!!
hola soy Sergio,con COVID persistente,fatiga severa,dispnea desde 2021 ,me llevan en can ruti en la metropolitana nord pero va todo muy lento, si necesitáisas gente voluntaria,me gustaría que me mandarais información,gracias,un saludo