La Generalitat multarà al congrés que publicitava teràpies alternatives contra el càncer

Constata que es van publicitar com a "útils" per al diagnòstic i tractament del càncer productes i mètodes que no estan testats científicament

Pau Rodríguez
 
 
 
Cartell del Congrés 'Un món sense càncer

Cartell del Congrés 'Un món sense càncer"

Aquest és un article original de eldiario.es

La Generalitat ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors del congrés Un món sense càncer. El que el teu metge no t’està explicant, que va ser criticat per associacions de metges i pacients per qüestionar la tasca dels facultatius contra aquesta malaltia. L’expedient implica una sanció econòmica, encara que ara per ara no s’ha detallat a quant ascendirà.

Després de la denúncia del Col·legi de Metges de Barcelona per la celebració d’aquest esdeveniment “pseudocientífic” a la ciutat, la Generalitat va anunciar que enviaria a tècnics del departament de Salut perquè ho supervisessin. Aquests conclouen que el contingut del congrés és mereixedor d’una sanció, encara que ara l’organització, a càrrec de la doctora Cocó Deborah Morales March, té opció de recórrer.

La Generalitat justifica l’expedient després de constatar que durant l’esdeveniment, celebrat el passat 13 de gener davant unes 700 persones inscrites, es va fer publicitat de productes i mètodes que, sense estar testats científicament, es van presentar com a “útils per al diagnòstic, prevenció o tractament de malalties o desenvolupaments fisiològics”, en aquest cas vinculats al càncer.

Des de l’Administració han informat que actuaran de la mateixa manera amb tots els actes que puguin ocasionar als ciutadans “confusió”, “engany” o “falses expectatives” sobre el tractament o el diagnòstic de malalties oncològiques. El departament de Salut tem sobretot que la informació difosa en aquests congressos, que qüestiona el paper dels metges, acabi propiciant que algun pacient abandoni el tractament prescrit pel seu facultatiu.

De cara a futurs casos similars, la Generalitat ha avançat que crearà una comissió d’experts per avaluar casos de tractaments amb teràpies alternatives. Integraran la comissió professionals del departament de Salut, de l’Agència Catalana del Consum i d’organismes com el Col·legi de Metges.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*