La Fundació Periodisme Plural amplia el seu Patronat

Magda Bandera, Andreu Claret, Mariano Guindal, Jordi Mumbrú, Maravillas Rojo, Víctor Saura, Aina Tarabini i Cesca Zapater s'incorporen a l'entitat quan es compleixen sis anys del seu naixement. Els nous patrons aporten reconegudes trajectòries de periodisme independent i una millor connexió amb les comunitats a les quals ens dirigim, com són l'Educació, la Sanitat o el Treball

Redacció
 
 
 

La Fundació Periodisme Plural ha aprovat en el seu últim Patronat la incorporació de vuit nous membres. L’objectiu és reforçar el seu compromís amb el periodisme independent i la seva implicació en la defensa dels drets humans. Els currículums dels nous patrons (que podeu veure passant el cursor per sobre de la imatge interactiva) reforcen l’experiència col·lectiva que ja reunia el patronat fins ara i el conjunt dels fundadors.

La Fundació Periodisme Plural va complir sis anys el passat mes de febrer. En aquests anys, la Fundació ha editat el diari Catalunya Plural (2013), centrat en drets humans i pensament crític; El Diari de l’Educació (2014); El Diari del Treball (2015), El Diari de la SanitatEl Diario de la Educación(2016) i la RevistaXQ (2017), dedicada a explicar el per què de les notícies als estudiants.

La incorporació dels nous patrons respon al compliment dels estatuts i la declaració de principis de la Fundació. En aquest sentit, entren a formar part del Patronat tres dels periodistes que van estar en l’origen del projecte: Magda Bandera, Jordi Mumbrú i Víctor Saura. Per part seva, Andreu Claret aportarà una llarga trajectòria en el periodisme d’àmbit internacional i en l’anàlisi política. Mentre que Mariano Guindal representa la voluntat de la Fundació de teixir ponts amb la resta de l’estat espanyol. Aquest ha estat, malgrat totes les dificultats, un compromís de la Fundació des dels seus orígens i que ara vol reforçar.

Un dels objectius de la Fundació és la d’editar mitjans que siguin útils a les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets bàsics. La incorporació de la doctora Cesca Zapater vol reforçar l’àmbit de Sanitat; la de Maravillas Rojo, el de Treball, i el d’Aina Tarabini, el d’Educació.

Amb l’ampliació, el Patronat queda format per 24 persones. La seva trajectòria és el millor aval del compromís amb el periodisme i el progrés de la societat. La Fundació és la primera i única entitat sense ànim de lucre dedicada al periodisme a Catalunya (i una de les poques que hi ha a Espanya) i ha estat declarada d’interès públic per part de la Generalitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*