Salut avaluarà els equips d’atenció primària concertada per aplicar-hi millores

El moviment per part del Departament de Salut cap a l'Atenció Primària concertada arriba per començar a aplicar alguns dels acords als quals es va arribar amb l'ICS i el CatSalut en les negociacions amb Metges de Catalunya per aturar la vaga que es va realitzar del 26 al 30 de novembre

Redacció
 
 
 
Facultatius d'atenció primària davant la seu de l'ICS, a Barcelona, en l'entrega de signatures per reclamar millores assistencials i laborals abans de la vaga / Metges de Catalunya

Facultatius d'atenció primària davant la seu de l'ICS, a Barcelona, en l'entrega de signatures per reclamar millores assistencials i laborals abans de la vaga / Metges de Catalunya

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha enviat avui una carta a les gerències d’entitats proveïdores de l’atenció primària concertada perquè “avaluïn cadascun dels equips d’atenció primària, detectin què necessiten i, si cal, proposin millores per a seguir garantint una atenció de màxim nivell”.

Així ho han comunicat per explicar que volen assegurar que tota la ciutadania a Catalunya sigui atesa amb el mateix nivell de qualitat en l’atenció primària: en tot el territori i sigui quin sigui el centre i l’entitat proveïdora que presti el servei de salut.

El moviment, per donar sortir als acords als que es van comprometre el passat mes de novembre en el context de vaga a tota l’Atenció Primària, la de l’Institut Català de la Salut però també la concertada, i també als centres concertats. Segons expliquen, la idea és que aquest procés culmini durant el primer trimestre de l’any. El procés començarà amb un recull d’informació al llarg del mes de gener per avaluar la situació de cada equip. Després, el febrer s’analitzarien les propostes de solució, si s’escauen, i, finalment, el mes de març s’implantarien les accions proposades.

A la carta han destacat que “el Departament de Salut i el CatSalut han de garantir que tots els ciutadans siguin atesos amb mateix nivell de qualitat en l’atenció primària, evitant que es poguessin arribar a produir diferents nivells de servei en funció del proveïdor sanitari que el prestés”. A més afegeixen que “assegurar aquesta qualitat en tot el país, no vol dir haver d’homogenitzar els models de gestió de tots els proveïdors, cal mantenir el respecte a l’autonomia de gestió de les empreses proveïdores”.

Aquesta carta arriba setmanes després que l’ICS, que és el principal proveïdor de l’atenció primària a Catalunya, de comú acord amb el CatSalut, plantegés un conjunt mesures a curt, mitjà i llarg termini per revertir la situació de la primària.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*