Un tall de llum provoca problemes informàtics a l’Institut Català de la Salut

Des del Departament de Salut asseguren que els problemes informàtics no tenen res a veure amb el ciberatac mundial del virus WannaCry i ho associen a un tall de llum

Redacció
 
 
 
Imatge del CAP Chafarinas / ROBERT BONET

Imatge del CAP Chafarinas / ROBERT BONET

Alguns ordinadors de l’Institut Català de la Salut (ICS) han patit al llarg d’aquest dilluns “afectacions puntuals a la xarxa informàtica”, segons ha confirmat el Departament de Salut. Des del Departament asseguren que els problemes informàtics no tenen res a veure amb el ciberatac mundial del virus WannaCry i ho associen a un tall de llum que hi ha hagut al Centre Corporatiu de l’ICS.

Els problemes informàtics, que han estat resolts cap a les 14 h del mateix dilluns, han impedit que alguns ambulatoris accedissin a l’historial dels pacients, sobretot a Barcelona, el Maresme i Catalunya Central. La programació de visites i la recepta electrònica han estat els serveis més afectats.

Telefònica, proveïdora del servei informàtic, ha avaluat l’afectació sobre els sistemes de comunicació. Durant l’estona que han durat els problemes informàtics s’ha posat en marxa el Pla de contingència per garantir l’atenció als usuaris.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*