El més llegit
Subscriu-te
No et perdis cap article
Browsing: Entrevista
Ramon Domingo: «A hores d’ara, hem operat unes quatre mil persones que patien baixa visió a Etiòpia»
Domingo és un santfeliuenc que viu entre la capital del Baix Llobregat i Etiòpia. Des del 2003, viatja constantment a aquest país del “Cuerno de África” per desenvolupar projectes de col·laboració amb la ciutadania. En un d’ells, coordina un programa d’operacions d’ulls per a persones amb baixa visió, una problemàtica molt estesa al país. Ara bé, també ha ajudat a edificar noves llars, a millorar l’economia d’algunes famílies en situació de vulnerabilitat i a construir dues potabilitzadores.
És responsable de recerca de l’àrea de salut mental de la Fundació Althaia i coordinadora del programa SJD Mind Escoles a l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu.
Cent seixanta milions de nens i nenes i adolescents d’entre 5 i 19 anys viuen amb obesitat al món. Es calcula que aquesta xifra s’enlairarà fins els 360 milions l’any 2050. Des del 1990, la xifra d’aquests nens i nenes i adolescents obesos s’ha multiplicat per quatre.
Adjunta per la Defensa dels Drets de la Infància i l’Adolescència del Síndic de Greuges.
El psicòleg clínic i escolar Marino Pérez Álvarez acaba de publicar “La sociedad vulnerable” (NED Ediciones). En aquest llibre explora la crisi de salut mental que afecta, de manera especial, nens, adolescents i joves, i l’origen dels trastorns mentals. El 56,5% dels espanyols han patit o creuen que han pogut patir algun problema mental. L’ansietat i la depressió són les patologies més freqüents.
La salut mental és, des de fa anys, un dels focus d’atenció de l’opinió pública. La que fa referència a nenes, nens i adolescents ha empitjorat. Mireia Orgilés, catedràtica i investigadora té clar que factors com la pandèmia, les pantalles i les xarxes socials afecten, i molt.
Doctora en farmàcia i responsable de l’àrea d’anàlisi d’Energy Control, Ventura va participar a la vuitena Jornada Perifèrica, un espai formatiu i informatiu sobre drogues de la xarxa d’ens i entitats de prevenció d’addiccions.
Fa set anys que és llevadora a l’Hospital Sant Joan de Déu. Explica com és el seu dia a dia, el funcionament de l’equip de parts i el tracte amb les mares que venen a donar llum al centre i els seus nadons.
Vesteixen la samarreta de la Peña Recrativa de Sant Feliu de Llobregat, però al mig llueixen un fènix. Ell és el Pol Marín: té 26 anys i és un dels jugadors del primer equip de futbol d’homes trans, el Fènix FC.
El jove, afectat per aquesta malaltia que redueix gradualment el camp de visió, ha iniciat una campanya de recaptació de fons per a la investigació d’aquesta afecció.