Un Pla pilot busca millorar l’Atenció Primària i Comunitària del Litoral Mar

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona volen impulsar el Pla pilot de millora de l’Atenció Primària i Comunitària a l’Àrea Integral de Salut Litoral Mar el 2017 i arribar a 120.000 persones

Redacció
 
 
 
Hospital del Mar / ©SANDRA LÁZARO

Hospital del Mar / ©SANDRA LÁZARO

L’àrea integral de salut de Litoral Mar, als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, compta amb 14 centres d’atenció primària, un hospital i un sociosanitari. Amb aquest Pla pilot de millora de l’Atenció Primària i Comunitària es vol millorar l’assistència a cinc d’aquests centres, situats a la Barceloneta, el Gòtic, la Vila Olímpica, el Besòs i Ramon Turró. L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut tenen previst implantar-lo el 2017 i atendre a quasi 120.000 persones.

L’objectiu del Pla és reforçar la qualitat i la centralitat de l’Atenció Primària i Comunitària en el sistema sanitari, segons les demandes fetes pel Departament de Salut, la població i els professionals mèdics. Està previst millorar l’accés telefònic i presencial a metges de família i a especialistes i també l’accés a les proves diagnòstiques. Amb tot això, es vol reduir el temps d’espera dels pacients. Una altra de les millores previstes són a nivell organitzatiu dels equips i de la continuïtat assistencial per part dels professionals.

De moment, però, es tracta d’un pla pilot que començarà l’any que ve de manera inicial a cinc centres. Si funciona, a partir del 2018 s’estendrà a altres centres d’arreu de Catalunya.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*