Trenta anys de la Llei General de Sanitat sobre la balança el 9 de novembre

L'Ateneu Barcelonès acollirà una xerrada sobre economia i sanitat en el context del 30è aniversari de la Llei General de Sanitat promoguda per Ernest Lluch.

Redacció
 
 
 
Ernest Lluch en visita oficial a un centre mèdic acompanyat de la reina Sofia / FUNDACIÓ ERNEST LLUCH

Ernest Lluch en visita oficial a un centre mèdic acompanyat de la reina Sofia / FUNDACIÓ ERNEST LLUCH

El model sanitari que avui té l’estat espanyol fa trenta anys. La Llei General de Sanitat (LGS), aprovada el 1986 amb el primer govern del PSOE, va ser la que va aportar les bases perquè a Espanya hi hagués un sistema sanitari universal i gratuit. Un sistema que en els darrers anys ha estat tocat, per exemple, pel reial decret llei del PP d’exclusió sanitària, promulgat el 2012, que exclou del sistema públic persones en situació irregular.

Trenta anys després de l’aprovació de la llei, impulsada pel qui n’és considerat el pare polític, el llavors ministre de Sanitat i Consum Ernest Lluch, l’Ateneu Barcelonès dedicarà una sessió a fer balanç del model que llavors va originar-se. L’acte, que es farà en el marc de xerrades i debats del Cicle d’Economia i Sanitat de l’Ateneu, comptarà amb la col·laboració dels Amics de la UAB, la Fundació Ernest Lluch i El Diari de la Sanitat.

En la xerrada “Llei general de sanitat: Gestió i finançament” hi participaran com a ponents l’economista i director del Servei Català de la Salut, David Elvira, i el doctor Juli de Nadal, qui recentment ha publicat el llibre ‘La construcció d’un èxit: així es va fer la nostra sanitat pública’, en el que dedica un capítol sencer a explicar com es va gestar la llei. També hi participarà, en aquest cas com a moderador, Josep Carles Rius, president de la Fundació Periodisme Plural, que edita entre altres mitjans El Diari de la Sanitat.

La llei, a més de posar les bases polítiques i legals per construir un sistema de salut de cobertura universal i pública, de qualitat i d’accés gratuït i coordinat, va establir un sistema estatal de salut descentralitzat en les comunitats autònomes, amb una assegurança pública unificada on s’integraven tots els recursos públics i alguns privats. Aspectes com la gestió i el finançament del sistema sanitari seran debatuts en l’acte d’accés obert del proper dia 9 a les set de la tarda a la sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

1 Comentari en Trenta anys de la Llei General de Sanitat sobre la balança el 9 de novembre

  1. jregojo // 02/10/2015 en 14:53 // Respon

    Mi cuerpo, mis derechos: ¿hablas de sexo en el aula? (MATERIALES EN CASTELLANO, CATALÁN E INGLÉS)
    http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2015/03/mi-cuerpo-mis-derechos-hablas-de-sexo.html

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*