Barcelona s’incorpora a la Xarxa Innpulso i obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, destaca l’aposta que ha fet Barcelona per posar la tecnologia al servei de la ciutadania amb exemples com els Ateneus de Fabricació Digital o el programa Vincles per pal·liar la solitud de la gent gran

Redacció
 
 
 
Façana de l'Ajuntament de Barcelona / Ajuntament de Barcleona

Façana de l'Ajuntament de Barcelona / Ajuntament de Barcleona

Barcelona s’incorpora a la Xarxa Innpulso i obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació corresponents a l’exercici 2018. Es tracta de la IV convocatòria d’aquests guardons que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats concedeix a les ciutats que destaquen per promoure la innovació en els seus territoris, definint polítiques i potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, destaca l’aposta de Barcelona per posar la tecnologia al servei de les persones i la societat. “Una bona mostra són la xarxa pública municipal d’Ateneus de Fabricació Digital amb tecnologies capdavanteres o el programa Vincles, una aplicació per interrelacionar a les persones grans que viuen soles”, ha dit Donaldson. “També treballem per fer arribar el coneixement la ciutadania i així empoderar-la amb instruments de transformació i millora de la ciutat. Així per exemple l’èxit de la Biennal Ciutat i Ciència o el programa Ciència Ciutadana als Barris”, ha afegit.

Les distincions de Ciutat de la Ciència i la Innovació reconeixen el potencial innovador dels ajuntaments valorant especialment les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació i les actuacions de Compra Pública d’Innovació .

Juntament amb Barcelona també han obtingut la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018 Ames, Benidorm, Eibar, Onda, Paterna, ​​Castelló i Vigo. El lliurament va tenir lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló en un acte presidit pel ministre Pedro Duque, que va acompanyat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La Secretaria de l’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació va donar compte de la concessió d’aquestes distincions el passat 12 d’abril de 2019. L’esmentada concessió implica entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació-Xarxa Innpulso.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*