Baselga dimiteix per cobrar milions de dòlars de farmacèutiques per les seves investigacions

La dimissió del director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York, Josep Baselga, arriba després que el 'The New York Times' donés a conèixer l'omissió de cobraments milionaris per part de farmacèutiques a canvi de textos publicats

Redacció
 
 
 
Josep Baselga, director del MSK / Wikimedia

Josep Baselga, director del MSK / Wikimedia

El què era el director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York, el doctor català Josep Baselga, ha dimitit del seu càrrec. Ha presentat la seva dimissió després que el diari ‘The New York Times’ fes públic que el doctor no havia informat sobre el cobrament  de milions de dòlars en pagaments de farmacèutiques els darrers anys en les seves investigacions. Cobraments que ara reconeix i assumeix la “plena responsabilitat” de no haver informat sobre aquests pagaments.

L’article va sortir durant el cap de setmana i han hagut de passar 5 dies per veure una resposta per part de Baselga. En els textos s’afirmava que l’oncòleg català no havia informat dels pagaments que havia rebut en el 60% dels articles publicats des de 2013. A més, aquestes omissions cada cop pujaven més. De fet, durant el 2017 els pagaments per textos publicats corresponien al 87% dels articles.

La dimissió s’ha donat a conèixer junt a una carta que Baselga dirigia al president del MSK, Craig B. Thompson, on explicava que la decisió l’ha pres perquè aquest assumpte no sigui “una distracció cap a l’hospital” i el seu “remarcable equip” mèdic i de recerca. A la mateixa carta ha escrit el següent: “Estic extremament orgullós de treballar al MSK, on junts hem aconseguit enormes fites en la nostra lluita contra el càncer i el nostre esforç ha de continuat ininterrompudament”.

Baselga també havia estat director de l’Institut d’Oncologia Vall d’Hebron i té un centre propi: l’Institut Oncològic Baselga.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*