Cessats el conseller de Salut i vuit càrrecs més del Departament

La ministra de Sanitat del Gobierno espanyol assumirà la titularitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Carla Benito
 
 
 
Els diputats canten Els Segadors després de la votació al Ple de divendres 27 d'octubre al Parlament / ©SANDRA LÁZARO

Els diputats canten Els Segadors després de la votació al Ple de divendres 27 d'octubre al Parlament / ©SANDRA LÁZARO

A banda del conseller de Salut, Antoni Comín, així com la resta de consellers i altres alts càrrecs, el Gobierno de l’estat espanyol també ha cessat quasi a 150 càrrecs eventuals o assessors que treballen a les conselleries de la Generalitat. Pel que fa al Departament de Salut, són 8 les persones que treballen a l’administració les cessades:

  • Marc Ramentol Sintas, responsable de l’Oficina d’Anàlisi i Estratègia
  • Elvira Duran Costell, de l’Oficina de la Secretaria del Conseller
  • Ana María Mas Mata, de l’Oficina de Protocol
  • Miquel Casares Roca, de l’Oficina de Relacions Institucionals
  • Marc Bataller Serra, de l’Oficina de Comunicació
  • Eduard Illa Massuet, responsable de Comunicació Institucional
  • Guillem D’Efak Fullana Ferré, responsable de Comunicació Estratègica
  • Miquel Ferret Miralles, del Gabinet del Conseller

El matí de dissabte despertava amb una publicació al BOE (Boletín Oficial del Estado) on s’anunciava el cessament dl president de la Generalitat Carles Puigdemont i dels consellers. A més, les seves competències i funcions es traspassaven al Gobierno Central. Soraya Saéz de Santamaría va ser designada com l’encarregada de substituir a Puigdemont: la vicepresidenta de l’estat assumeix el major poder, la veu i la capacitat de comunicació de la Generalitat així com les relacions amb l’exterior a més de tenir la potestat normativa de l’autonomia.

La conselleria de Salut, segons el BOE ha estat assimilada pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Dolors Montserrat, la ministra de Sanidad, es farà càrrec de la conselleria. A tots els ministres se’ls ha designat “com a titulars dels seus Departaments” i “han quedat habilitats per l’exercici de les funcions i per a l’adopció d’acords, resolucions i disposicions que corresponguin als Consellers, conforme a la legislació autonòmica d’aplicació, a l’esfera específica de la seva actuació”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*