Les dones ateses per violència masclista per l’Institut Català de les Dones augmenten en un 32,7% des de 2010

L’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) ha donat a conèixer aquestes dades a través d’un informe sobre les atencions realitzades l’any passat pels 102 centres de Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya.

Maria Antònia Frau
 
 
Informe anual 2017 Xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya

Informe anual 2017 Xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya

L’Informe anual de la Xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya (SIAD) fet per l’Institut Català de les Dones afirma que el 34,9% de les usuàries el 2017 van patir violència masclista. D’un total de 25.989 dones ateses pels SIAD, 9.068 han experimentat aquestes situacions de violència. Tot i no ser aquest el principal motiu pel qual acuden als serveis, l’informe identifica que el nombre de dones ateses per violència masclista ha augmentat en els últims anys en un 32,7%. Aquest informe té per objectiu donar a conèixer la situació de les dones per tal de millorar les polítiques públiques per aconseguir la igualtat real entre homes i dones.

Pel que fa a l’edat de les dones, les que més visiten els SIAD són dones d’entre 30 i 45 anys (43,7) i les segueixen les dones de 46 a 65 anys amb un 34,1% de les visites. A partir dels 65 anys, representen el 7,5% del total de dones ateses. Un 32% de les dones ateses pels SIAD hi acudiren principalment per consultes relacionades amb l’àmbit psicològic. La segona àrea de consulta fou per motius relacionats amb la violència masclista amb un 22%. I un 18% de les dones van recórrer als serveis per fer consultes sobre l’àmbit jurídic.

Informe anual 2017 Xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya

Els SIAD són serveis creats per atendre a totes les dones del territori que necessitin assessorament jurídic o psicològic i per oferir informació i orientació en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones com l’àmbit laboral, social, familiar, etc. També actuen per a la detecció, prevenció i sensibilització de la violència masclista i estan subvencionats econòmicament per l’Institut Català de les Dones.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*