Una fuita deixa l’Hospital Vall d’Hebron sense subministrament extern d’aigua durant unes hores

La fuita d'una canonada de l'hospital ha obligat el centre a derivar pacients d'urgències a altres centres sanitaris. El servei ja funciona amb normalitat.

Redacció
 
 
 
L'Hospital Vall d'Hebron en una imatge d'arxiu. / © SANDRA LÁZARO

L'Hospital Vall d'Hebron en una imatge d'arxiu. / © SANDRA LÁZARO

El trencament d’una canonada ha provocat aquest migdia una inundació a la zona de la Vall d’Hebron de Barcelona. La fuita ha causat que durant unes hores l’Hospital de la Vall d’Hebron es quedés sense subministrament extern d’aigua ja que l’avaria s’ha localitzat en una canonada de canalització d’aigua del centre hospitalari. El centre disposa de dipòsits d’aigua d’emergència que poden garantir el subministrament del servei durant dos dies i han estat aquestes reserves pròpies les que han abastit el centre des d’un primer moment de l’avaria.

La incidència també ha obligat l’hospital a derivar pacients del servei d’urgències a altres centres així com també a suspendre dues intervencions quirúrgiques programades. Des de mitja tarda el servei de subministrament extern d’aigua però ja està reestablert i el centre funciona amb normalitat.

El conseller de Salut, Toni Comín, que s’ha desplaçat al centre aquesta tarda, ha celebrat que el pla d’emergències de l’Hospital hagi demostrat la seva eficiència.”L’impacte ha estat mínim. Hi ha certa autonomia per part de l’hospital quan el subministre d’aigua extern no funciona. Avui s’ha posat a prova i ha demostrat la seva eficiència”, ha dit Comín. Sobre les causes de l’avaria el conseller de Salut ha apuntat que caldrà “fer un diàleg amb la companyia d’aigües per veure per què s’ha donat aquesta fuita”. Durant la seva compareixença davant els mitjans Comín ha agraït la col·laboració de la resta de centres sanitaris de Barcelona que han absorbit durant unes hores els pacients que no han pogut ser atesos a l’Hospital Vall d’Hebron.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*