La pandèmia ha posat en evidència les fragilitats del sistema sanitari. Ens ha provocat ferides emocionals, danys persistents i una profunda crisi social i econòmica. Però, a la vegada, ens deixa grans històries del compromís i de la humanitat dels professionals sanitaris a l’hora de curar i cuidar a les víctimes de la Covid. D’aquesta premissa parteix la nova revista de El Diari de la Sanitat, la nostra segona publicació en paper, editada per la Fundació Periodisme Plural.
La publicació posa l’accent en aquelles històries humanes viscudes durant la pandèmia de la Covid. En una època marcada per les xifres de contagis, dels ingressos i de les defuncions, volem posar nom i cara a les persones, i ho fem a través de diverses històries vitals. Des de la celebració d’unes noces d’or a un hospital fins l’endarreriment de la jubilació per participar en la vacunació contra la Covid.
La revista de El Diari de la Sanitat també vol ser un homenatge a la tasca assistencial de tots els professionals sanitaris i a la seva capacitat de curar, però també de cuidar.
Què inclou la revista?
La publicació està distribuïda en quatre grans àrees. A la primera, “Les lliçons de la pandèmia”, fem un recull de reflexions sobre l’impacte de la pandèmia en el sistema sanitari de la mà de professionals sanitaris i experts en salut pública i epidemiologia. La segona part, “Històries vitals”, està dedicada a un seguit d’històries personals protagonitzades per pacients i professionals sanitaris, que ens mostren la cara més humana de la pandèmia.
A la tercera part de la publicació tractem diversos temes al voltant de les conseqüències de la crisi sanitària, sota el títol “El que ens deixa la pandèmia”. Hi abordem temes com l’impacte de la pandèmia en la salut mental de la població, l’augment de les desigualtats socials a causa de la Covid o les conseqüències que aquesta crisi sanitària ha tingut en el diagnòstic i tractament d’altres malalties. Finalment, tanquem la publicació amb una sèrie de reflexions sobre el futur del sistema sanitari post pandèmia.
Com puc aconseguir-la?
El Diari de la Sanitat va néixer l’any 2016 de la mà de la Fundació Periodisme Plural amb la voluntat d’exercir un periodisme independent al servei de la comunitat sanitària. Som una Fundació implicada en la defensa del dret universal a la salut, però només podem seguir fent la nostra feina amb la vostra ajuda. Per aconseguir la Revista DS només cal que et facis subscriptor/a d’El Diari de la Sanitat a través d’aquest enllaç. Si vols, també pots fer una donació en aquest mateix web o regalar una subscripció a algú.
La Revista DS constitueix un autèntic i sentit homenatge des d’un periodisme que pretén ser rigorós i compromès amb el sector sanitari. Des del Diari de la Sanitat mantenim el nostre compromís al servei de la comunitat sanitària i seguirem estant al costat de tots els professionals del sector.