Incrementar les ràtios d’infermeres i el reconeixement de l’especialitat, petició de l’AIFiCC als partits polítics que es presenten a les eleccions

Incrementar el nombre d'infermeres per habitants, revisar el codi de la prescripció infermera i augmentar els equips dirigits per infermeria entre altres opcions

Redacció
 
 
 
Infermeres del CUAP del CIS Cotxeres fan el triatge, el procés amb el qual valoren la persona que arriba a urgències per determinar la gravetat del problema i assignar el recurs adequat en cada cas / Banc d'Imatges Infermeres - Autoria: Ariadna Creus i Àngel García

Infermeres del CUAP del CIS Cotxeres fan el triatge, el procés amb el qual valoren la persona que arriba a urgències per determinar la gravetat del problema i assignar el recurs adequat en cada cas / Banc d'Imatges Infermeres - Autoria: Ariadna Creus i Àngel García

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) demana als partits polítics que es presenten a les eleccions del 10N que apostin pel reconeixement de la infermera familiar i comunitària, i que les seves polítiques en salut valorin l’aportació de les infermeres d’atenció primària en el sistema nacional de salut.

Amb la campanya electoral, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) fa una crida als partits que concorren a les eleccions perquè introdueixin en les seves polítiques de salut alguns temes que els preocupen especialment:

  • L’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària. És important que totes les infermeres que treballen en l’atenció primària siguin especialistes: via excepcional, via EIR o via experiència (per a les que fa temps que treballen i que no poden, ni podran, presentar-se a la via excepcional). En aquest sentit, des AIFICC reclamen la convocatòria ja de la prova excepcional, que fa 8 anys que està pendent d’executar-se.
  • Ràtios de les infermeres per habitant. L’Associació assegura que cal incrementar el nombre d’infermeres per habitants, ja que estem entre les ràtios més  i baixes d’Europa. Espanya té 5.3 infermeres per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana a Europa és de 9 infermeres per cada 1.000 habitants.
  • Lideratge. Des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària destaquen la necessitat d’apostar de forma clara per les infermeres a les adreces i llocs de decisió. En aquest sentit, des AIFiCC recorden que, a Catalunya, menys del 10% dels equips de primària estan dirigits per infermeres.
  • La prescripció infermera. Demanen una revisió i ampliació del Decret del 22 d’octubre de 2018, perquè ofereixi una veritable seguretat jurídica a les infermeres, i desplegar en la seva totalitat les normatives que permetin desenvolupar al màxim les capacitats de prescripció per part de les infermeres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*