L’Audiència de Barcelona absol els tècnics d’ambulància acusats de violar una pacient per “contradiccions i llacunes” en la versió de la dona

La fiscalia i l'acusació particular demanaven set anys de presó per a ells, però l'Audiència de Barcelona els ha exculpat considerant que no s'ha pogut demostrar que hi hagués cap tipus d'abús

Redacció
 
 
 

L’Audiència de Barcelona ha absolt els dos treballadors d’una ambulància acusats d’abusar sexualment d’una pacient a la qual van recollir inconscient, davant els «dubtes raonables» que aprecia per la falta de proves. La fiscalia havia demanat 7 anys de presó per als homes. Considerava que els dos tècnics s’havien aprofitat de l’estat de semi inconsciència de la víctima per abusar-ne i que després l’haurien obligat a firmar un document en què renunciava a l’assistència sanitària.

La víctima va denunciar que els abusos van produir-se durant el trasllat, quan els professionals sanitaris van aturar el vehicle durant 14 minuts, com es va poder comprovar a través del GPS de l’ambulància.

En la declaració, la dona va dir que havien estat discutint durant uns 10 minuts. Davant això, la sentència recull que els quatre minuts restants són un “temps escàs i incompatible” per dur a terme els abusos. Així, la sentència sosté que el relat dels fets de la denunciant entra en “contradiccions i llacunes” i recull que la dona estava sota tractament psiquiàtric i havia consumit alcohol i cocaïna, fet que conclou “va produir una afectació de les facultats psicofísiques i alteració de l’estat d’ànim”.

Els fets dels que s’acusa als tècnics d’ambulància es remunten al 21 d’agost del 2015, quan aquests la van recollir inconscient al carrer a Barcelona. Ja a l’ambulància, la dona va recuperar la consciència i va demanar que la deixessin sortir però els acusats van insistir a portar-la a l’Hospital.

Els dos tècnics van explicar al judici que havien aturat l’ambulància a dos carrers del centre sanitari per convèncer la dona de la necessitat d’anar a l’hospital a visitar-se, tot i la seva insistència a marxar a casa. Com que la dona no volia, van explicar que finalment van demanar permís al centre d’emergències per donar-li el formulari d’alta voluntària.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*