Les actuacions policials durant les mobilitzacions contra la sentència deixen 131 atencions sanitàries

Una de les persones ferides més greus ha perdut el 40% de la massa testicular en ser colpejat i un altre hauria perdut un ull per un impacte de pilota de goma

Sandra Vicente
 
 
 
Els manifestants concentrats a la planta 0 de l'aeroport del Prat abans del desallotjament més violent / Carla Benito

Els manifestants concentrats a la planta 0 de l'aeroport del Prat abans del desallotjament més violent / Carla Benito

Segons informacions del SEM, ahir es van realitzar 131 atencions sanitàries a tota Catalunya. A la ciutat de Barcelona hi va haver 7 altes i un trasllat a l’hospital. A Maçanet va haver-hi quatre atencions in situ amb alta, a Lleida 1 alta i 2 trasllats, a Reus una alta. A l’ocupació de l’Aeroport del Prat, hi va haver 91 atencions in situ i 24 trasllats a hospitals, entre els quals es troba la persona que va rebre un impacte d’una pilota de foam a l’ull. Segons l’Hospital de Bellvitge, ha perdut l’ull.

Pel que fa al grup de voluntaris de Sanitaris per la República, afirmen que van atendre 81 persones a l’Aeroport del Prat, algunes de les quals van ser derivades al SEM. Així mateix, també destaca la lessió d’un jove de 30 anys al vestíbul de la T1, atès per un traumatisme testicular que li ha produït la pèrdua del 40% de massa testicular.

Per altra banda, també s’han registrat diverses agressions a periodistes, degudament identificats, de diferents mitjans per cops de porra i bales de goma i salves que han estat denunciades tant pel Sindicat de Periodistes com pel Col·legi.

Pel que fa als detinguts, segons el grup Alerta Solidària, se’n van quantificar tres: una a Mataró, que va acabar amb llibertat amb càrrecs al vespre. Una a Lleida, d’una persona menor d’edat, que va quedar en llibertat i que ha de declarar avui a la Fiscalia de menors. I una darrera a Barcelona, que es troba encara detinguda a la comissaria del Prat.

Si voleu seguir l’actualitat que la sentència del procés ha dut als carrers, podeu seguir el minut a minut que estem realitzant des del Catalunya Plural.

La Policia Nacional fent cordó després d’una càrrega que va fer desplaçar els manifestants de la planta de sortides de l’aeroport del Prat / Carla Benito

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*