El Parc Taulí destitueix la directora del servei d’urgències de l’hospital

Des de l'hospital no especifiquen els motius del cessament de Maria Luisa Iglesias i es limiten a dir que responen a "temes interns". Està previst que "de manera immediata" s'obri la convocatòria per cobrir la plaça.

Blanca Blay
 
 
 
Hospital Parc Taulí de Sabadell / © SANDRA LÁZARO

Hospital Parc Taulí de Sabadell / © SANDRA LÁZARO

El director general de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, Joan Martí, ha cessat la directora del servei d’urgències del centre, Maria Luisa Iglesias, qui feia prop de deu anys que n’era al capdavant.

En un comunicat enviat als treballadors al que ha tingut accés aquest diari Martí explica que la destitució es va produir divendres passat i que davant del cessament, la responsabilitat del servei es repartirà temporalment. Així seran els tres coordinadors mèdics i la cap de l’àrea d’infermeria qui assumeixen la responsabilitat de l’àmbit fins que s’ocupi de nou la plaça de direcció.

“A efectes operatius, de manera diària aquests mantindran una reunió amb la directora executiva de l’Hospital de Sabadell, Cristina Carod, i amb la directora d’Infermeria, Carmen Díaz, per garantir la gestió, el seguiment de l’activitat i l’estabilitat del Servei”, diu el text enviat per Martí.

Amb tot, no s’especifiquen els motius del cessament. Des del Parc Taulí asseguren que són “temes interns”. Està previst que la convocatòria per cobrir la plaça fins ara ocupada per Maria Luisa Iglesias es faci pública de manera immediata.

Unes urgències col·lapsades

El cessament arriba un mes i mig després que un miler de persones protestessin a Sabadell per la saturació de les urgències del Parc Taulí. “Fa anys que estem patint unes urgències que no hi ha dret, doblant boxes i amb llits als passadissos”, lamentava Xus Merino, infermera de l’Hospital Parc Taulí i membre de la La Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT).

Només l’any 2015, l’Hospital Parc Taulí va atendre 134.828 pacients d’urgència, fet que suposa que una mitjana de 369 pacients passen cada dia per les Urgències del centre. A finals de març el departament de Salut té previst presentar el Pla Nacional d’Urgències, un pla que abordarà el col·lapse que viuen les urgències d’alguns hospitals catalans com ara el Taulí.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*